KARRIERE

Konsulenter vil ikke være hos IT-kjempene

De store IT-selskapene kjøper nisjebedrifter, men ikke alle følger med på lasset.

1. sep. 2008 - 10:14

Småselskaper popper opp etter oppkjøp, viser senere oppkjøp fra IT-kjemper. Nesten hver gang et stort selskap kjøper en aktør, velger noen av de ansatte å ta sin hatt og gå. Enten til en konkurrent, eller de velger å starte sitt eget selskap.

I dag skriver Finansavisen om virtualiseringsselskapet Tomatos som ble kjøpt opp av Ementor i vår. Tre av ekspertene valgte å gå over til konsulentselskapet Move. Dermed mistet virtualiseringsspesialisten tre av åtte sertifiserte konulenter.

Move har vokst fra sju personer i 2006 til 40 personer i dag.

Dette er ikke unikt. Åsmund Berget forteller til Finansavisen at han får mellom to til fire oppringninger hver uke fra konsulenter fra de store IT-selskapene som ber om jobb.

Mange av dem føler de ikke får utviklet seg nok på det IT-faglige hos de store.

digi.no omtalte i januar et annet utbryterselskap, DigiSys. Selskapet er startet av Terje Moe og fem andre konsulenter som kommer fra Tre65.

    Les også:

DigiSys er et eksempel på hva som ofte skjer når bransjen går gjennom en aggressiv konsolideringsfase. De store aktørene kjøper opp små og mellomstore selskaper, men langt fra alle kunder er fornøyde med å forholde seg til noen få store dominerende leverandører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.