Konsulentkjempe vokser fortsatt

Finanskrisen har ikke stoppet Capgemini, og selskapet har solgt for over en milliard i Norge.

Konsulentkjempe vokser fortsatt

Finanskrisen har ikke stoppet Capgemini, og selskapet har solgt for over en milliard i Norge.

Den internasjonale konsulentgiganten Capgemini har nettopp lagt frem tallene for årets tredje kvartal. Selskapet har hovedkontor i Paris og har over 86.000 ansatte spredd rundt i 36 land.

Flere IT-giganter, men langt fra alle, har rapportert om svakere tall og mindre lysende fremtidsutsikter den siste tiden. Capgemini er en av de som melder om fremgang på tross av dette.

Omsetningen endte på 18,7 milliarder norske kroner, noe som er en vekst på 6,1 prosent fra samme kvartal i fjor.

Selskapet hevder at alle forretningsenhetene går godt, men trekker spesielt frem datterselskapet Sogeti. Det er et selskap som spesialiserer seg på testing, og de økt omsetningen med 10 prosent.

Tjenesteutsettingen økter også ganske godt. Omsetningen derfra økte med 8,6 prosent. Andre konsulent- og teknologitjenester hadde en svakere fremgang på henholdsvis 1,6 og 3,0 prosent.

Selskapet oppgir ikke egne tall for Norge, men forteller at de vokste med 7,9 prosent i det nordiske markedet.

– Vi fortsetter å gjøre det bra her i Norge, og kan vise til solid økning i inntektene. Resultatene fra tredje kvartal viser at vi er på vei til å slå fjorårets rekordinntjening. Allerede i oktober hadde vi solgt kontrakter for en milliard kroner, sier Kjell André Engen, administrerende direktør i Capgemini Norge.

Capgemini regner med å endte på en driftsmargin på 8,5 prosent når inneværende år er over.

    Les også:

Til toppen