Konsulentselskap stenger norgeskontoret

Den norske avdelingen av Cambridge Technology Partners blir lagt ned. Det ble bestemt av selskapets Norden-kontor i Sverige. 24 ansatte mister jobben i det lønnsomme selskapet, men administrerende direktør (bildet) forsikrer at ingen skal bli skadelidende av nedleggelsen.

Mandag ettermiddag fikk de 24 ansatte i norgeskontoret av det amerikanske konsulentselskapet Cambridge Technology Partners vite at kontoret skulle legges ned.

- Dette kommer som en stor overraskelse, sier Trygve Langholm, administrerende direktør i Cambridge Technology Partners Norge.

Han forteller at selskapet i Norge har opplevd en grei vekst, siden de startet opp i 1995, og at de nå har 24 ansatte. Omsetningen er på omkring 25 millioner kroner, og selskapet hadde pluss i regnskapet. Men: Ingen bønn ble hørt, selskapet ble lagt ned.

Cambridge Technology Partners er et konsulentselskap i samme segmentet som MarchFIRST og Scient. Disse selskapene har opplevd harde tider i sitt hjemmemarked, USA, og har vært gjennom omfattende sparetiltak den siste tiden. Metoden til Cambridge Technology Partners har vært å fokusere på sine kjerneområder.

- Norge er et svært lite marked og er svært marginalt i det henseende, sier Langholm til digitoday.no.

Men Langholm forsikrer om at verken ansatte eller kunder skal bli skadelidende av nedleggelsen. Han avslører nå at selskapet er i samtaler med konkurrenter i markedet om å overta de ansatte.

- Det er en stor verdi i den kompetansen vi har. Det kan være at vi går samlet over, sier Langholm men påpeker at alle de ansatte har blitt fristilt.

Til toppen