Konsumentkamera med 6,2 megapiksler

Fuji Photo Film lanserte onsdag et digitalkamera for konsumentmarkedet med 6,2 millioner effektive piksler. Men løsningen er litt spesiell.

Fuji Photo Film lanserte i dag det som ifølge selskapet er det første digitalkameraet for konsumentmarkedet med en oppløsning på 6,2 megapiksler, eller 2832 x 2128 punkter.

Kameraet, Fujifilm FinePix F700, tar i bruk en helt ny CCD (Charge Coupled Device) hvor pikslene er delt opp to ulike typer. 3,1 millioner av pikslene er ifølge Fuji Photo Film store med høy lysømfintlighet (S-pixel) , mens de resterende 3,1 millioner pikslene er små med lavere lysomfintlighet (R-pixel).

Kameraet er utstyrt med en 1,8 tommer stor LCD-skjerm, kontinuerlig auto-fokus, tre fargemodi, manuelle funksjoner for lukker og fokusering, støtte for lyd og filmopptak, forminsket lukkerforsinkelse og blir klart til fotografering på 1,2 sekunder.

Lysfølsomheten skal tilsvare helt opp til 1600 ASA hvis man er villig til å gå ned til en oppløsning på én megapiksel.

F700 er utstyrt med 3x optisk zoom, blitz med en rekkevidde på 5 meter og 16 MB lagringskort. Minnekort opp til 256 MB er ekstrautstyr.

Med kameraet følger det en krybbe for overføring av bilder til en datamaskin, samt lading av batteriet.

Kameraet veier omtrent 190 gram inkludert batteri og lagringskort. Det vil bli tilgjengelig på markedet i løpet av våren og ventes å koste omtrent 600 dollar.

Les mer om:
;