KontaktNett: 1000-årsgave blir permanent

Fire Trondheims-skoler fikk i januar en datagave verdt flere millioner kroner fra Telenor i anledning byens 1000-års jubileum. Erfaringene fra prosjektet som het "KontaktNett" var så gode at Telenor og Trondheim kommune velger å fortsette samarbeidet.

Trondheims ordfører Marvin Wiseth og Telenors konsernsjef Tormod Hermansen, åpnet onsdag «KontaktNett» offisielt.

Wiseth fortalte under åpningen at Trondheim kommune vil satse 12 millioner kroner i løpet av de kommende fire år, med en målsettingen om at alle skoler i Trondheim i gjennomsnitt får en PC i hver klasse. Telenor vil bruke erfaringene fra Trondheim til å utvikle lignende prosjekter andre steder i Norge.

Ifølge Hermansen vil Telenor utvikle «KontaktNett» videre som et verktøy som bør komme alle norske skoler til nytte. Telenor vil arbeide aktivt for et best mulig tilbud for alle norske kommuner, kunne Telenor-sjefen fortelle under åpningen av prosjektet på Sunnland ungdomsskole.

Formålet med «KontaktNett» er at Trondheim kommune og Telenor skal å bidra til å gjøre Trondheim til en foregangskommune for meningsfylt og pedagogisk bruk av datateknologi i skolehverdagen. Prosjektet, som ble igangsatt i januar 1997, skal gi mulighet til å skape kontakt og bygge nettverk mellom ulike grupper - fra klasserommet. Telenor har investert ca 2,5 millioner kroner i prosjektet og har stått for den tekniske løsningen.

De fire skolene som deltar i KontaktNett har hatt ulike målsettinger med arbeidet:

  • Sunnland ungdomsskole - øke status og kontakt for elever med lese- og skrivevansker
  • Selsbakk skole - hjemmeside på Internett med egen versjon av Tusenårsjubileet
  • Furuhaugen skole og oppvekstsenter - IT med fokus på jenter som ressurs
  • Charlottenlund ungdomsskole - internasjonal kontaktformidling mellom skoler

Internett og videokommunikasjon har vært viktige ingredienser for samarbeid i prosjektet, som har vært under arbeid siden januar i år. Det har vært benyttet en helt ny teknikk med videoserver i tillegg til vanlig Internett. Elevene har selv vært med på å fylle nettet med innhold. I «KontaktNett»-basen på internett finnes en stor base med informasjon om Trondheims historie de siste 1000 år og en ny, internasjonal skoleavis, som ble lansert i dag.

Til toppen