KARRIERE

Kontorpakke for barn lansert på bokmål

Tilbyr forenklet OpenOffice.org-utgave for unge skoleelever.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. sep. 2010 - 08:46

Den franske organisasjonen EducOOo står bak en barnetilpasset utgave av OpenOffice.org som kalles OOo4Kids (OpenOffice for kids). Nå er den første versjonen tilgjengelig også på bokmål, først og fremst for barn mellom 7 og 12 år.

OpenOffice.org (OOo) er et fritt alternativ til Microsoft Office, men i likhet med det kommersielle produktet har OOo masse funksjonalitet som kan virke forvirrende på ferske brukere.

OOo4Kids er enklere å installere enn OOo, den har et nytt brukergrensesnitt med større tekst og nye ikoner, samt skrifttyper tilpasset barn og dyslektikere. Startsenteret er laget på nytt fra bunnen av og brukerinnstillingene er færre. Innstillingene kan dessuten passordbeskyttes, slik at de ikke kan endres på en uønsket måte.

OOOo4Kids tilbyr tre ulike brukernivåer, tilpasset brukerens alder. Dette gjenspeiles i hvilken funksjonalitet som gjøres tilgjengelig i menyer, verktøylinjer og formelredigeringen.

Pakken består av fire moduler for henholdsvis tekstbehandling, regneark, presentasjon og tegning.

En presentasjon av OOo4Kids på bokmål finnes her, mens pakken er tilgjengelig for nedlasting til Windows, Linux, Mac OS X og barne-pcen XO fra denne siden.

Veikartet til versjon av OOo4Kids finnes her.

Olav Dahlum, som er norsk prosjektleder og representant for EducOOo i Norge, skriver i en e-post at nettstedet til EducOOo snart vil komme i en norsk utgave.

Han legger til at prosjektet også jobber med en annen lettvektsvariant av OpenOffice.org som kalles OOoLight. Den skal være bedre egnet for den jevne, voksne brukeren av slik programvare, og springer ut fra det samme kodetreet som OOo4Kids.

En foreløpig bokmålutgave av OOoLight for Windows er tilgjengelig her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.