Kontrakt verdt flere hundre millioner: Tieto skal levere skytjenester til Lyse

Skytjenestene leveres fra Green Mountains datasenter på Rennesøy.
Skytjenestene leveres fra Green Mountains datasenter på Rennesøy. (Bilde: Green Mountain)

Energi- og teknologiselskapet Lyse har inngått et strategisk samarbeid med IT-selskapet Tieto om å levere skybaserte tjenester, skriver de to selskapene i en pressemelding.

Her signeres avtalen mellom Lyse og Tieto. Leder for Tieto Norge, Christian Schøyen, til venstre og konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse til høyre.
Her signeres avtalen mellom Lyse og Tieto. Leder for Tieto Norge, Christian Schøyen, til venstre og konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse til høyre. Foto: Tieto

I tillegg skal Tieto også stå for drift av infrastruktur for Lyse, samt levere datasentertjenester. Avtalen innebærer at Tieto skal overta driften av flere av Lyses systemer og at selskapet skal overta personalansvaret for 25 it-medarbeidere i Lyse Link. Det er også snakk om et betydelig samarbeid innenfor forskning og utvikling, heter det i pressemeldingen.

Markeds- og kommunikasjonssjef Knut Ekern i Tieto uttaler til digi.no at de foreløpig ikke ønsker å gå i detalj på hva slags skytjenester det er snakk om før løsningen er i drift. Men det handler om dedikerte private skytjenester fra selskapets norske datasenter i en kombinasjon med globale skyløsninger (public cloud). 

Minste 300 millioner

Avtalen beløper seg til minst 300 millioner kroner over fem år, hvor de to siste årene er opsjon.

Hensikten med avtalen er blant annet å redusere it-kostnadene, optimalisere forretningsprosesser og å styrke Lyse-konsernets evne til å bruke nye tjenester. 

– Teknologi og ikke minst brukernes forventninger endrer seg raskt, og det stiller strengere krav til våre IT-systemer. Vi må forholde oss til oppgraderinger, kapasitetsutvidelser, nye versjoner og økte krav til robuste sikkerhetsløsninger. Alt dette skjer i et voldsomt tempo. Samarbeidet med Tieto muliggjør raskere innovasjon og fleksibilitet, og legger tilrette for kostnadsstyring der vi betaler for faktisk forbruk av tjenester, sier Eimund Nygaard, konsernsjef i Lyse i pressemeldingen.

Tjenestene vil bli levert fra Green Mountains datasenter på Rennesøy utenfor Stavanger. 

– Vi er veldig stolte over å bli valgt til å levere på en av de mest interessante IT-utfordringene i Norden, sier Christian Schøyen, leder for Tieto Norge, i pressemeldingen.

Tapte kampen om saks- og arkivsystem til Oslo kommune:
Dette setter skikkelig fart på digitaliseringen i Oslo »

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen