RESULTATERFINANS

Konvergens-aksjer i kraftig medvind

De nordiske aksjemarkedene er i sterk medvind fredag morgen. DT indeksen klokken 10:30 er opp nesten 5 prosent etter bare en times åpning for den svenske børsen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. jan. 2001 - 11:32

Fredag morgen startet med solid oppgang på de nordiske børser. Spesielt er det teknologi, data og internettaksjer som stiger etter at mange av de store amerikanske selskaper i den siste uken har lagt frem hyggelige resultater. IBM selger mer enn hva man ventet seg og utsiktene for 2001 ser bra ut, Microsoft hadde et godt siste kvartal, Sun og Nortel likeså. Alt dette sammen med at de siste makroøkonomiske indikatorer for den amerikanske økonomien forteller om en nedkjøling av økonomien og dermed øker sannsynligheten for ytterligere rentenedsettelser, gjør at aksjemarkedene jubler.

DT indeksen som er laget på grunnlag av de norske og svenske aksjene innenfor IT, data, Internett og mediasektoren, har så langt på fredag morgen steget med nesten 5 prosent. Fra onsdag da indeksen helt på slutten av dagen brøt 100-merket etter i over to måneder å ha vært under sitt utgangsleie, har indeksen og markedet således steget over 6 prosent til 106,41 poeng fredag morgen. Og mye av oppgangen skriver seg fra den første handelstimen fredag.

På vinnerlisten fredag morgen er de øverste plassene alle inntatt av konvergensselskaper, og alle med solid oppgang. Fortløpende leser man nedover Itera ASA (11,5 prosent), Inmeta ASA (10 prosent), Tandberg ASA (10 prosent), Igroup No ASA (10 prosent), SPCS-Gruppen ASA>, WiCom ASA og Opticom ASA. På toppen av taperlisten er det langt ned til første selskap som er innlemmet i DT indeksen, men SuperOffice ASA finnes rett under topp 10, etter at man i går meldte om avskrivninger i balansen på 113 millioner av totalte 143 millioner i goodwill.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.