Konvergensrunden 1. desember 2000

Dette er noen av IT-nyhetene nettavisene skriver fredag.

Dette er noen av IT-nyhetene nettavisene skriver fredag.

Telenors innspurt mot børsen kommer på et svært ugunstig tidspunkt for eierne og ledelsen. Igår raste IT-indekser verden over, mens internasjonale teleselskaper falt til bunnivåer. Telenors børsverdi er redusert med 150 milliarder på et halvt år.

Skepsis til Tele2-planer
Til tross for at Tele2 leverte den beste søknaden til UMTS stiller både Post- og teletilsynet og Intech spørsmål ved om selskapet klarer å gjennomføre sine ambisiøse utbyggingsplaner. Også konkurrenter er skeptiske.

Telegigant i trøbbel
Aksjekursen i Deutsche Telekom har falt kraftig i dag etter at det tyske teleselskapet la frem skuffende resultater for de siste ni måneder og dårligere prognoser enn ventet for årets siste tre måneder. Kursen i teleselskapet falt med over fire prosent.

Orange menger seg med vinnerne
Orange fikk ikke UMTS-lisens, men de norske partnerne tror ikke løpet er kjørt av den grunn. BaneTele leverer trolig nettet som ligger i bunn av neste generasjons mobilnett til to av lisenshaverne.

Gullrush til fattigdom
E-business gjør ikke livet enklere for næringslivet. Tvert i mot bidrar det til knallhard konkurranse som gjør at få greier å tenke på annet enn å klamre seg fast til sin markedsposisjon, mener analyseselskapet A.T. Kearney.

Ericsson får storkontrakt
Det amerikanske selskapet AT&T Wireless vil bruke Ericsson for utbygging av UMTS-nettverket.

Raskere e-post på mobil
Med tjenesten Mobil Express kan du sende e-post åtte ganger raskere enn vanlig.

Sega-spill på Motorola-telefoner
Spillgiganten Sega har bestemt seg for å gjøre sitt inntog i den mobile verden, og skal nå lage spill til bruk på fremtidige mobiltelefoner fra Motorola.

Førde-plan i minus
Kringkastingssjefen legger nå opp til et budsjett for 2001 hvor NRK vil gå 100 millioner kroner i minus. For NRK vil fortsatt være den største TV-kanalen i Norge, og det koster flesk.

Schibsted inn i teleselskap
Schibsted gir ikke opp telekom-planene sine selv om det ikke ble noen UMTS-lisens i Norge. I går kjøpte Schibsted seg inn i teleselskapet Safetel

Microsoft skremmer pirat-spirer
Microsoft starter en holdningskampanje for å skremme svensk ungdom unna piratkopiert programvare.

Hackere kapret PR-regi
En direktesendt nettprat for å markedsføre barnefilmen Rugrats endte i ufint språk og sjikane da hackere tok regien over arrangementet.

Låser e-bøker til skjermen
Med e-bøkene blir det slutt på å låne bort romaner. Produsentene setter store krefter i sving på å låse elektroniske verker til din skjerm.

Til toppen