Konvergensrunden 1. november 2000

Dette skriver nettavisene av konvergensnyheter i dag.

Dagens katastroferesultat fra nettkonsulentselskapet Framfab blir straffet i markedet, og aksjen faller nærmere 20 prosent på Stockholmbørsen. Nå hevder analytikere at nettkonsulentaksjene har nådd et bunnivå etter det kraftige kursfallet i bransjen.

Vil ha netthandel-bit
Det nye nettselskapet Netaxept, som DnB, Posten og Andersen Consulting eier i fellesskap, vil alle ha en andel av handelen over nettet. For selskapet, som skal sikre trygg handel i nettbutikkene, er det bare kontanter som gjelder.

Skal ha kontroll
Meglerhuset Carnegie garanterer at Telecomputing-gründerne Jostein Eikeland og Erik Baklids katastrofale aksjespekulasjon i eget selskap nå er under kontroll.

Meglerhusene priser Telenor
Meglerhusene har begynt sin hyllest av Telenor i forkant av børsnoteringen, og investorene oversvømmes med positive analyser. Meglerhusenes verdianslag på Telenor spriker likevel fra 90 til 160 milliarder kroner.

.eu klart neste år
ICANN har etter lengre diskusjon nå godtatt EU-kommisjonens ønske om å få .eu som et domenenavn. Alle i EU kan kjøpe domenenavn med .eu, men Sveits klager fordi de ikke får adgang til domene.

Uenige om pakkereiseloven
Når sydenturer selges via Qxl.no, er selskapet da å regne som ansvarlig formidler i henhold til loven? Nærings- og handelsdepartementet vil sikre gode vilkår for elektronisk handel. Barne- og familiedepartementet fokusererer på sin side mest på forbrukerne.

Se video på GSM-telefonen!
Undrenes tid er ennå ikke over. Kanskje var det nettopp derfor GEO og Samsung valgte å lansere verdens første kommersielle videomobil, en MPEG4-mobil, i landet der Jesus ble født.

Avisene mister bruktbilannonsene
Analytikere spår kraftig vekst i omsetningen til nettbaserte bruktbilbørser. Nettbutikkene spiser rubrikkinntektene til papiravisene.

E-post mest pop på mobil
Mobiltelefonbrukere ønsker seg tilgang til e-post mer enn noe annet i sin neste mobiltelefon. Både mobil netthandel og nyheter havner langt ned på listen.

Zoomit zoomer inn Djuice
Gråmarkedsselskapet Zoomit har inngått en avtale med Telenors Djuice.

Suksess for Compaq
Med iPAQ-serien stjeler Compaq andeler i markedet for håndholdte PC-er.

DigiPlex fyller lommeboken
DigiPlex, som tilbyr leie av skreddersydde kontorlokaler til nystartede IT-selskaper, styrker sitt finansielle grunnlag etter at selskapet sikrer seg tilgang til milliardbeløp.

Lütken blir NRK-sjef
Merete Lütken blir ny markeds- og kommunikasjonssjef i NRK Kringkasting. Hun får nå i oppdrag å lede den nye markeds- og kommunikasjonsavdelingen som inkluderer intern og ekstern informasjon, promo, forskning og publikumskontakt.

Vormedal tapte
Tidligere Kapital-journalist Tor Inge Vormedal tapte saken mot Dagens Næringsliv. Nå vurderer Vormedal å påkjære til lagmannsretten.

PR-byrå lager reklamefilm
Apeland Informasjon har startet produksjonsselskapet Broadway for å ta skrittet inn i bredbåndsalderen, og har allerede laget sin første reklamefilm for Norske Resirk.

Innbrudd på direkte-tv
En mann brøt seg inn i leiligheten til deltakerne i Baren på TV 3, men ble avslørt på direkten av minikameraene. Mens 44-åringen forsynte seg av pengene til Baren-deltakerne, ropte produksjonsmedarbeiderne "han stjeler, han stjeler" på den andre siden.

Velger mobil-operatør på tillit
Mobilbrukerne sier overraskende nok at tillit til operatøren er ett av de viktigste kriteriene ved valg av nytt abonnement. Det lover dårlig for mobilutfordrerne.

Venter ikke på PlayStation 2
Britiske spillentusiaster klarer seg fint uten Playstation 2 og handler dataspill som aldri før. Kjøpslysten tar ekspertene på senga.

Hackere hetset homofile
En homofil organisasjon i Sunnfjord er angrepet av hackere. Ufin epost ble sendt i organisasjonens navn.

WAP-banker flopper
Banktjenester på WAP er ingen "hit" blant kundene. Frykt for sikkerhet og stive priser gjør kundene avventende.

Til toppen