Konvergensrunden 10. november 2000

Dette skriver nettpressen av nyheter fredag den 10. november

Dette skriver nettpressen av nyheter fredag den 10. november

Customax fikk et underskudd på 86,9 millioner kroner før skatt i årets ni første måneder, mot et overskudd på 5,8 millioner i samme periode året før.

Dell innfrir - nedjusterer salgsmål
Verdens største direkte-selger av PC-er, Dell Computer, fikk et resultat i tredje kvartal på linje med analytikernes forventninger, men selskapet nedjusterer sine salgsmål for tredje gang. Aksjen falt i utvidet handel etter at resultatene ble kjent.

Ingen P4-streik
Ledelsen i P4 Radio Hele Norge og Norsk Journalistlag ble i natt enige om en ny tariffavtale. Sent torsdag ble det meldt om brudd i forhandlingene og mulig streik.

Frykter kursendring i NRK
NRK-folk frykter for lisenskringkasterens skjebne dersom ledelsen velger å gi opp kampen for å holde NRK 1 som landets største TV-kanal. Kultursjef Synne Skouen sier likevel at hun er mest opptatt av at NRK oppfyller sine kulturforpliktelser.

Oppvask etter info-tabber
Telenor-sjef Tormod Hermansen (60) ytrer misnøye over de mange informasjonstabbene i konsernet rett før børsnoteringen. Senest igår fikk direktør for konsernkommunikasjon Heidi Kvernevik refs av en misfornøyd konsernsjef.

Telenors verdi trolig 60 til 90 mrd.
Verdien av Telenor er fastsatt til et sted mellom 60 og 90 milliarder kroner, hevder NRKs Dagsrevyen. Spekulasjonene har vært at regjeringen vil børsnotere teleselskapet med en verdisetting på 100 milliarder - godt nedjustert etter fallet i telekomaksjer den siste tiden.

Rundlurer analogkunder
Telenors analogkunder blir rundlurt. De må betale det samme for en ADSL-linje som selskapets ISDN-kunder. I retur får de en langt dårligere tjeneste. Alt som vil krype og gå av offentlige ombud og tilsyn vil gå tilbudet nærmere etter i sømmene.

Utenlandske bokstaver i domenenavn
Domenenavn kan nå inkludere ikke-engelske bokstaver.

Angry kid på Schibsted-portal
På Schibsteds nye mobilportal Inpoc får man tilgang til et utvalg av de beste filmene fra AtomFilms, blant annet animasjonssnuttene med alles favoritt-drittunge; Angry Kid.

Sperret stjålne kontantkort
8.500 telekort ble stjålet fra en postbil onsdag. Telenor arbeider med å finne ut hvilke kort som ble stjålet, og sperre disse.

Nye regler for netthandel
Nå har EU-parlamentet vedtatt et nytt direktiv som setter opp et klart regelverk for e-handel. - Endelig, sier leder Svein Stavelin i Den Norske Dataforening (DnD).

Visma kjøper rettigheter av Exense
Visma Business kjøper rettighetene til TimeEase av Exense.

IT-bransjens verste aksjer
HegnarOnline har bedt fem erfarne analytikere fra kjente norske meglerhus om å trekke frem de verste aksjene i IT-bransjen. Her får du oversikten over hvilke aksjer de mener du bør styre unna.

Markedet straffer SOL
Etter dagens resultatpresentasjon faller Scandinavia Online på syltynt volum.

Frem for Aftenbladet
Stavanger Aftenblad-konsernet kan vise til et resultat før skatt på 41,7 millioner kroner etter tre kvartaler i år. Avis-delen øker driftsresultatet kraftig.

Gotogate skal bli kjent
Nå skal nettreisebyrået Gotogate gjøre navnet sitt kjent i markedet. Markedsdirektør Rolf Eirik Kjeseth har noen titalls millioner kroner å bruke på markedsføring.

Børsen gransker Flatland
Det er ikke lenger bare Økokrim og TV 2 som gransker Hallvard Flatland. Nå henger Oslo Børs seg på Flatland-saken. Flatland granskes for mulige brudd på forbudet mot innsidehandel. Flatland er fra før siktet for hvitvasking av penger

TV 2-konsept kan bli skrinlagt
Programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2 skal i dag avgjøre skjebnen til det planlagte lørdagskonseptet hvor Hallvard Flatland skulle spilt hovedrollen. Flatland har for lengst fått en hovedrolle, men ikke lenger på TV 2-lørdagen.

15 får sparken
Totalt 15 medarbeidere i storbykanalen Metropol har fått sparken. Årsaken til den dramatiske situasjonen er at adm. dir. Jan Erik Pedersen har sagt opp sin kontrakt med Metropol Produksjon.

Høyre-nei til auksjon
Høyres stortingsgruppe sier nei til Ellen Horns forslag om å auksjonere vekk konsesjonen for reklamefinansiert fjernsyn.

Kunder velger nettbank fremfor filial
Bruk av nettbanker stiger dramatisk på bekostning av filialene. 50 prosent av alle nettbrukere benytter seg nå av banktjenester på Internett, viser en svensk studie.

Microsoft skriver fremtiden med penn
Bill Gates tror fremtiden ligger i penner. Microsoft legger frem e-penn og notatblokk neste uke.

E-handlere sikrer seg offline
Gammeldags butikkdrift skal redde stumpene av nettsatsingene Zeeme og Insplanet.

Japanere spår vekstbrems
Japans økonomiske planleggingskontor (EPA) jekker ned landets økonomiske utsikter for første gang på to år.

Inflasjonsfritt i USA
Produktprisindeksen (PPI) sank uventet i oktober. IT- og internettbruken gjør fortsatt amerikanerne mer produktive.

Schibsted merker domcom-trøbbel
Schibsted varsler lavere vekst i nettannonseringen de neste tolv månedene. Mediekonsernet venter mindre etterspørsel fra rene nettbedrifter.

Nettmassakre på Wall Street
Internet Capital Group og andre nettaksjer sank kraftig på Nasdaq torsdag. På det mørkeste hadde indeksen sunket 4,5 prosent.

Yahoo! på offensiven i Asia
Verdens ledende nettportal overtar den ledende konkurrenten på Taiwan.

Til toppen