Konvergensrunden 13. desember 2000

Her er noen av IT-nyhetene nettavisene bringer onsdag.

dn.no

AOL - Time Warner snart i havn
America Onlines oppkjøp av Time Warner kan bli godkjent av amerikanske konkurransemyndigheter torsdag. Det skjer på tross av sterke protester fra blant annet Microsofts Bill Gates som frykter for sterk dominans fra den fusjonerte mediegiganten.

Hagen hamstrer i Telenor
Kjøpmannen Stein Erik "Rimi" Hagen har dukket opp som den største private investoren i Telenor. Gjennom familieselskapet Canica har Hagen handlet Telenor-aksjer for over 60 millioner kroner.

IT-kanalen

Innsider kjøper i Schibsted
Styremedlem dobler sin beholdning av Schibsted-aksjer.

Ekstremt billige IT-aksjer?
Brutale kursras har ført til at flere IT-selskaper verdsettes til et nivå som tilsvarer hvor mye penger de har i banken.

Dumper Opticom-aksjer
En rekke kjente investorer selger seg kraftig ned i Opticom.

Nettavisen

Microsoft tapte pensjonssak
Microsoft må betale 892 millioner kroner til tidligere ansatte som gikk glipp av opsjoner, og som ikke fikk den pensjonsordningen de ønsket seg.

Microsoft kupper spillutvikler
Microsoft har klarte å kapre verdens ledende spillutvikler, Electronic Arts, til sin storsatsing på dataspill. Dette styrker Xbox som utfordrer til Sonys PlayStation.

Aftenposten

DVD klart for opptak
DVD-spillere som kan ta opp videofilmer lanseres i løpet av neste år. Men formatet kan bli utkonkurrert før det rekker å slå an.

Utenlandsk nettrasisme straffbart i Tyskland
Tyske domstoler kan dømme utenlandske høyreekstremister som benekter nazistenes jødeutryddelser, når slikt materiale legges ut på nettet.

Kampanje

Netpool klarer 10 mill.
Nettannonse-selskapet Netpool omsetter inneværende år for 10 millioner kroner. Netpool ble etablert 1. mars i år, og har på kort tid blitt en kraftig utfordrer i markedet for nett-annonsering.

Svensk UMTS klar lørdag
Det nærmer seg den svenske offentliggjøringen av UMTS-lisenser. Lørdag fordeles de fire lisensene.

Negroponte er skeptisk
IT-guru Nicholas Negroponte advarer selskaper mot å bruke for mye ressurser på UMTS. Han tror at det det skal bli vanskelig å få brukerne over på denne teknologien.

Computerworld Norge

IBM vil bruke en milliard på Linux
Neste år vil IBM bruke 1500 utviklere og en milliard dollar på Linux-utvikling.

Bomma med ti milliarder kroner
Toppsjefen i Siemens, Hans Lødrup, anslo prisen for en norsk UMTS-kontrakt til å være mellom 10 og 20 milliarder kroner. Regnestykket er total skivebom, ifølge konkurrenter og kunder.

De krangler om Dotten i DN
Klubben i Dagens Næringsliv mener de har fått aksept for at bruk av artikler fra papiravisen på Internett er å regne som salg til tredjepart. Sjefredaktør Amund Djuve protesterer på dette.

Til toppen