Abonner
RESULTATERFINANS

Konvergensrunden 14. desember 2000

I dag har nettavisene følgende IT-nyheter på morgenkvisten:

Therese Werenskiold
14. des. 2000 - 08:47

dn.noHermansen trolig på vei ut

Konsekvensen av onsdagens lederskifte i Norsk Hydro kan bli at Telenor-sjef Tormod Hermansen slutter som toppsjef for å overta som styreformann etter Eivind Reiten.

Svart i gråmarkedet
IT-selskapene i gråmarkedet har tøffe dager. Flere av selskapene har en markedsverdi som er lavere enn kontantbeholdningen. Verst står det til med nettkonsulentselskapet Nethouse. Markedsverdien er bare en tredel av verdien av de pengene og aksjene selskapet sitter med.

30.000 Telenor-ferskinger
Av de 53.000 småaksjonærene som kjøpte aksjer i Telenor var det hele 30.000 som kjøpte aksjer for første gang.

IT-kanalen

Spår dommedag for konkurrenter
IT-giganten IBM spår dommedag for konkurrentene om de ikke omstiller seg.

Component Software og Hyperion har inngått partnerskap
Ny allianse skal gi kunder økt innsikt

Nettavisen

Nordmenn brenner til jul
CD-brennere, blekkskrivere, enkle mobiler og billigere TV-er utkonkurrerer mer "fancy" datautstyr under juletreet. Folk tenker økonomisk, forteller elektro-butikkene.

Aftenposten

Fant lovbrudd hos alle nettbutikkene
Forbrukerombudet mener landets internettbutikker begår systematiske brudd på markedsføringsloven. Av 100 kontrollerte nettsteder fant ombudet lovbrudd på samtlige.

Datasnoker laget falsk Dagblad-nyhet
Datasnoker la onsdag kveld ut en falsk nyhetsside på Internett som til forveksling var lik en side fra Dagbladets nettutgave.

Kampanje

Kritiske til NRK
Mediepolitikerne på Stortinget er kritiske til at NRK vurderer å spare millionsummer ved å nedprioritere utenriksstoffet. Blant dem som reagerer er Ola T. Lånke i Krf.

Computerworld Norge

Lover DVD-kvalitet på nettvideo
Snart får du DVD-kvalitet på nettvideo, lover Microsoft-sjef Steve Ballmer. Tirsdag lanserte han selskapets nye video- og lydavspiller.

.tv tjener på nettet
Etterspørselen etter gode domenenavn er fortsatt stor, og eierne til gode domenenavn som .tv tjener gode penger på å gjøre lite.

Danskene delt om redegjørelse
Den danske regjeringens Nettverks redegjørelse mottar blandede reaksjoner fra dansk IT-næring. Ingen er helt fornøyde, men ikke alle er like misfornøyde.

Kritisk mangel på IT-kunnskaper i Europa
Mangel på IT-arbeidskraft i Europa kan bli en flaskehals i IT-industriens vekst ifølge en fersk FN-rapport. En stor investering i utdanning være nødvendig.

Les mer om: