Konvergensrunden 16.10.2000

Dette skriver nettavisene av konvergensnyheter i dag:

Tirsdag går Norges første store telecom-arrangement av stabelen. Under Telecom Expo 2000 møtes storparten av norsk tele- og IT-bransje under ett tak. Målet er å samle 2.500 til 3.000 IT-ledere og andre beslutningstakere i løpet av arrangementet.

Kreativitet vinner mobil-kampen
Mobiloperatøren som klarer å kapre kunder med spill, moro og sosiale nettverk, er den som vinner kampen om neste generasjons mobilt Internett. Det er kreativitet, ikke finansiering og fysisk nettverk som kommer til å skille vinnerne fra taperne.

Jakter på frisk kapital
Konsernsjef Tormod Hermansen (60) i Telenor har et kapitalbehov på minst 15 milliarder kroner. Dersom selskapet ikke henter inn penger i forbindelse med en børsnotering, må Hermansen enten ta opp lån eller få tilført midler fra sin statlige eier.

LetsBuyIt holder stand
Det stilnet rundt LetsBuyIt etter at det som eneste dotcom-selskap i Europa klarte å komme seg på børs i et turbulent IT-marked. Internettselskapet merker investor-vegringen på huden, men etter voldsomme sparekutt har selskapet halvert kostnadene og har penger frem til neste høst.

Etterlengtet oppgang på Nasdaq
Etter en bedrøvelig uke på den amerikanske børsen kom optimismen tilbake på fredag. Nasdaq kunne notere årets nest største oppgang.

Reuters utsetter nettfond
Den britiske nyhetsbyrået Reuters utsetter planer om Greenhouse Fund, fondet skulle etter planene investere i nettbedrifter i startsfasen.

Beviser mobil-forstyrrelser på fly
Forbudet mot bruk av mobiltelefoner på fly kan nå rettferdiggjøres etter at Safety Regulation Group (SRG) i England har lagt frem undersøkelser som viser at telefoner forstyrrer flyets instrumenter under flygning.

USAs nettpolitikk kritiseres
Ifølge en ny rapport risikerer statseide bedrifter mer konkurranse enn ønskelig med privat sektor, hvis ikke deres rolle på nett blir bedre definert.

Fjærlett MP3 til luksuspris
Philips' første MP3 spiller til Norge.
I løpet av oktober lanserer Philips sin nye MP3-spiller Rush SA125 i Norge. Den er sexy og lett som en fjær, men det finnes billigere alternativer.

Everyday.com Norge med 100 000 medlemmer
Gratisportalene på Internett øker.
Internettportalen Everyday.com melder at de søndag passerte 100.000 medlemmer. Det er etter åtte måneders drift.

Nasdaq opp 8 prosent
Nest høyeste stigning på en dag.
Nasdaq brøt en negativ trend fredag. Etter seks dager med nedgang bykset indeksen opp med 7.87 prosent. - En tilfeldig oppgang?, undres analytikerne.

WorldCom med globalt danskenett
Kobler 91 ambassader sammen med satellitt.
WorldCom skal bygge et nettverk for det danske utenriksdepartementet, som forbinder ambassader og konsulater over hele verden. Mesteparten av forbindelsen vil gå over satellitt.

Opticomkjøp i gråsonen
IBM-sjef Endre Rangnes har kjøpt Opticom-aksjer for 750.000 kroner. Ifølge IBMs interne retningslinjer bør ikke ansatte kjøpe aksjer i konkurrerende bedrifter. Nå selger han seg ut med tap.

Searchfaster inntar gråmarkedet
SearchFaster har hentet inn 30 millioner kroner i frisk kapital. Nå inntar selskapet det unoterte markedet.

Havnelid tok jobben
Etter å ha vraket Tom Adolfsens jobbtilbud takker propellen Geir Havnelid nå ja til jobben som markedsdirektør i Component Software.

CRM markedet til himmels
Det kjente analyseselskapet IDC tror at det norske CRM-markedet vil mer enn tredoble seg frem mot 2004.

Turid i mot budrunde
06:14 - 16.10.00: Tidligere kulturminister Turid Birkeland (bildet) mener det er feil av Kulturdepartementet å selge en ny tv-konsesjon til høystbydende.Lavmål for UPC.
08:05 - 16.10.00: Fredag falt UPC-aksjen på børsen i Amsterdam til sitt laveste nivå på 17 måneder. På tre dager hadde kursen falt nesten 30 prosent.

Lager norsk tv for utlendinger
07:37 - 16.10.00: Det nye selskapet NORTV skal spesialisere seg på å lage skreddersydde norske TV-programmer for kanaler i utlandet.

Mediaforum: Ny leder for høstkonferansen
07:06 - 16.10.00: GEILO: Else-Beate Pytte Didriksen er valgt til leder av Mediaforums høstkonferanse neste år.

Nina Hølke vant hedersprisen
06:53 - 16.10.00: GEILO: Nina Hølke i Mediacom vant Mediaforums hederspris for 2000. Prisen ble delt ut under høstkonferansen på Geilo i helgen.

SOL utnytter SMS-hull
06:34 - 16.10.00: SOL tilbyr ringetoner og logoer til mobiltelefoner gratis på sin portal. Men det tjener ikke operatørene Telenor Mobil og NetCom noe penger på.

Aamot tar nye markeder
15:48 - 13.10.00: GEILO: Konserndirektør Kjell Aamot (bildet) i Schibsted ser ikke bort i fra at han de nærmeste 12 månedene vil forsøke seg på 7–8 nye lanseringer av gratiskonseptet 20 Minuten. Schibsted har nå gitt klarsignal for kraftig ekspansjon på området. Og tyskeren Ekkehard Kuppel er nå blitt ansatt som adm. dir. for 20 Minuten.

Mot avisbudstreik
Liker du å få avise sammen med morgenkaffen? Det kan det snart ble en midlertidig slutt på. Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) truer med streik for 490 avisbud. Transportarbeiderforbundet vil ha en felles tariffavtale for alle landets avisbud.

Reklame skal løse Napster-problemet
Musikk over Internett har vært et av musikk-bransjens store problem. Høydepunktet ble nådd i rettssaken mot nettstedet Napster, som endte med at "musikk-distributøren" ble tvunget til å stenge sitt nettsted. Nå hevder et selskap at de har funnet løsningen på problemet. ¨.jsp

Digital-TV uro i USA
TV-industrien i USA ble tildelt det digitale spekteret gratis, med lovnad om 85 prosents dekning innen 2006. Nå vil formannen i kommunikasjonskomiteen at de skal levere det tilbake til staten fordi nettet i stor grad blir liggende ubrukt.

Svensk designerblad redesignes
Alle designeres bladfavoritt, det svenske CAP&Design, skal legges om. Nye fonter og tildels en redaksjonell omlegging er noe av det som venter Mac-fantaster og font-narkomane når bladet kommer ut neste måned.

Full orkan rundt Telenor
Standard & Poor anslår at usikkerheten rundt Telenors børsnotering først vil roe seg i 2002. Dersom ikke selskapet noteres i løpet av høsten, kan de få et betydelig kutt i kredittverdigheten.

Telenor på tilbud
Telenor vil trolig måtte gå under en markedspris på 100 milliarder kroner dersom selskapet skal få til en vellykket børsnotering med statlig nedsalg før jul.

Vent med Telenor til sommeren
Det er uforsvarlig å børsnotere Telenor i dagens telemarked, sier en svensk teleanalytiker. Hermansen bør finne seg i å vente.

Gates uthengt som hacker
- Bill Gates arrestert for å hacket Nasas datamaskiner, var overskriften i en amerikansk nettavis etter at en hacker hadde tuklet med innholdet. FBI etterforsker saken.

Spår sterk epost-vekst
Bruken av epost vil akselerere de nærmeste årene. I 2005 vil 35 milliarder epost-meldinger sendes daglig, hevder en ny rapport.

Til toppen