Konvergensrunden 19. oktober 2000

Dette skrives på nettet torsdag morgen av konvergensnyheter.

Nokia legger i dag frem resultatene for tredje kvartal en uke tidlig. Tallene viser en omsetningsvekst på 50 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet vokste ikke like raskt, men det viser 1.335 millioner euro. Nokia-sjefen tror på rekordgevinster per aksje i fjerde kvartal.

Microsoft fornøyd med analytikerestimat
Microsoft er komfortable med analytikernes estimat om et resultat per aksje på 0,49 dollar i selskapets regnskapsmessige andre kvartal som begynte 1. oktober. Microsoft tror omsetningen vil bli 6,8 milliarder dollar, som er noe bedre enn tilsvarende kvartal året før.

Apple som ventet
Mac-produsenten Apple Computer leverte et resultat som traff analytikernes forventinger. Apple mener at resultatet i neste kvartal vil vise "et lite overskudd".

20 mrd. forsvant på to uker
I går opplevde de norske IT-selskapene det verste kursraset siden IT-massakren i april. Nye seks milliarder kroner føk ut. På drøyt to uker har over 20 milliarder kroner forsvunnet vekk fra teknologiaksjene ved Oslo Børs.

Gambak tror på Nera og Eltek
Gambak-sjef Jan Eiler Fleischer ser kjempepotensial i Nera og Eltek, og sier de beste mulighetene finnes i leverandørindustrien. Gambak holder seg imidlertid unna bankaksjer.

Sikkerhetshull i Microsoftserver
Microsoft oppfordrer at alle kunder øyeblikkelig tetter igjen et sikkerhetshull i Internet Information Server. Hullet gjør at internettserverne er helt åpne for innsyn.

Raser mot tysterkrav
Anonym nettsurfing kan bli vanskeligere etter en amerikansk domstolsavgjørelse, frykter American Civil Liberties Union.

Mindre selskaper mest utsatt
Små og mellomstore selskaper er mest utsatt for angrep på nettet, ifølge en markedsforskning utført av Gartner Group.

Nokia med sterk mobilvekst
Nokia har truffet markedet med sine nye mobiltelefonmodeller i år - spesielt waptelefonen 7110 og ungdomstelefonen 3210. Det har resultert i knallvekst i 3. kvartal.

Mette-Marit mer pop enn sex
Ryktene om Mette Marit Tjessem Høibys privatliv før hun traff kronprins Håkon er mer pop stoff for Internett-brukerne enn sex. I hvert fall hvis man skal se på hva de søker etter.

Som ventet fra Eltek
Elteks kvartalstall er omtrent som analytikerne ventet på forhånd.

Musa ikke eneste årsak til musesyken
Musesyke hos databrukere skyldes ikke bare musebruk, men en rekke andre faktorer bidrar til de velkjente plagene, er konklusjonen i en dansk undersøkelse.

Solid fra Sun Microsystems
Maskinleverandøren Sun Microsystems melder om et resultat per aksje på 30 cents i første kvartal.

Kjendiser eier jetzet.com
Gudmund Lindbæk er fortsatt største aksjonær i nettstedet jetzet.com, selv om han i går ble sparket som redaktør. Blant de øvrige eierne er det også en rekke kjente personer, deriblant tre fotballspillere.

Gore/Bush-debatt ingen seerfavoritt
TV-debatten mellom presidentkandidatene Al Gore og George W. Bush natt til i går ble ingen ubetinget seersuksess. Snaut 38 millioner seere fulgte debatten. Det er ni millioner færre enn i den første debatten.

Media Most holder staten unna
Russlands største privateide mediekonsern, Media Most, beholder uavhengigheten fra staten. Selskapet har nå fått til en avtale med sin største kreditor, Gazprom. Dermed beholder Vladimir Gusinskij kontrollen.

Telenor Mobil sponser Imax
Panasonic trekker seg fra Imax-kinoen til Terje Kristiansen på Aker Brygge. I stedet kommer Telenor Mobil inn som hovedsponsor, og kinoen skifter navn til Telenor Mobil Imax.

Verdifall for Hermansen
Telenor-aksjen kan ha en verdi på omkring 60 milliarder kroner, dersom en legger samme vekstforventninger som for Telia til grunn. Det er 140 milliarder kroner mindre enn de høyeste anslagene på bedriften Tormod Hermansen leder.

Svensk nettselskap ypper seg
Kampen om millionene på det norske nettmarkedet tilspisser seg. I dag åpnet det svenske nettselskapet TradeDoubler kontor i Oslo. - Vi skal bli en ledende aktør, sier daglig leder Kari Anne Sellevoll.

Mer annonser enn gratisavisene
Aftenpostens morgennummer har til tider mer annonser i forhold til redaksjonelt stoff enn gratisavisene. Det viser en undersøkelse Sigurd Høst har foretatt med støtte fra Rådet for anvendt medieforskning og Norske Avisers Landsforening.

DoubleClick selger for Bonnier
Bonnier-selskapet Beelink har innledet et annonsesamarbeid med annonsenettverket DoubleClick i Sverige. Beelink er Bonniers egen satsing på salg av onlineannonser på de tjenestene som inngår i mediehuset.

Bonnier oppnådde rekordresultat
Det svenske mediekonsernet Bonnier har lagt frem sin delårsrapport for årets åtte første måneder og kan rapportere om sterk vekst. Omsetningen økte med 13 prosent, resultatet var det beste noen sinne.

UPC - katastrofe på service
UPC innrømmer svikt i alle ledd i kundeservicen: Elendige TV-bilder, sviktende Internett-tjeneste og ingen som vil ta telefonen...

Orange utsetter børsnotering
Det britiske mobilselskapet Orange planla opprinnelig å støvsuge investormarkedet for 125 milliarder kroner samtidig som Telenor skulle gå på børs. Heldigvis for Tele-Tormod er emisjonen utsatt.

Sun på vei mot zenit
Det er ikke en sky å se på himmelen for Sun Microsystems om man skal tro selskapets toppsjef. I motsetning til konkurrentene melder om bedre resultater enn antatt.

Varsler omfattende hackerangrep
USAs nettsikkerhetsorgan varsler alvorlige og omfattende angrep mot verdens største nettsteder. Programvaren som felte Amazon og Yahoo i februar har kommet i ny, kraftigere utgave.

Blair Witch-nettsending trekker rekordmengder
Et omfattende reklame-nettsted for oppfølgeren til grøssersuksessen Blair Witch Project lokket 100.000 nettbrukere i løpet av de første seks timene.

Kjappe mobilportaler kaprer kundene
To minutter er alt det ferske utbudet av mobilportaler har for å kapre kunder. Hvis ikke portalene underholder eller informerer umiddelbart, rømmer kundene, konkluderer en britisk studie.

Til toppen