Konvergensrunden 2. november 2000

Dette er noen av IT-nyhetene nettavisene skriver i dag.

Det europeiske PC-markedet økte med ti prosent i tredje kvartal i forhold til samme periode året før. Totalt ble det ifølge Dataquest solgt 8,1 millioner enheter.

Telenor klarert for Nasdaq
Staten reduserer, i forbindelse med Telenors børsnotering, i første omgang eierandelen til omtrent 75 prosent. Goldman Sachs bekrefter samtidig at Telenor er klarert for notering på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq.

Massiv reklamekampanje fra Telenor
Kommunikasjonsdirektør Heidi Kvernevik i Telenor har hatt ansvaret for markedsføringen av tidenes største norske privatisering. Markedsføringen koster Telenor over 60 millioner kroner.

Nokia overvurderes
Nokia overvurderes og Ericsson undervurderes mener det amerikanske analyseselskapet Holt.

Fortsetter rettssaken mot Napster
Til tross for at nettstedet Napster har inngått en avtale med det tyske medieselskapet Bertelsmann, vil ikke den amerikanske plateindustrien gi slipp på den pågående rettssaken.

Kniver om valgnatten
IBM har ansvaret for valgbasen, men nå kniver flere selskaper om å få oppdraget med å legge ut valgresultatene på Internett valgnatten 2001.

IT som trussel og mulighet for kunnskapsbedrifter
Det er en fare for at IT-næringen setter likhetstegn mellom informasjon og kunnskap, noe som kan føre til at denne næringen leverer feil konsulentarbeid og feil programvare til kunnskapsforvaltning.

Hvor farlig er mobilstråling?
Helseplager er påvist. - Det er som med røyking. Vi kan ikke i etterkant komme å påstå at vi ikke visste, at vi ikke forsto, sier en svært betenkt Olle Johansson ved Karolinska Institutet i Sverige.

Obskøn SMS ga bot
En skotsk mann ble denne uken dømt for å ha kalt en mann «flintskalla pervo» i en SMS-melding. Mannen ble beskyldt for å ødelegge ekteskapet til skotten.

Tekno ned - porno opp
Det har gått opp og ned for aksjene på den amerikanske nettbørsen Nasdaq. Men når det gjelder pornaksjer har kursen gått rett opp.

MCI WorldCom i trøbbel
Resultatvarsel fra MCI WorldCom sendte aksjen ned til sitt laveste på tre år da handelen startet i New York går kveld. Nå splittes selskapet etter AT&T-modellen.

Suksess med kunstauksjoner på nett
Hvor mange gallerier i Norge kan vise til besøkstall på 400.000 i måneden?

Kritiske til Andresen
Programdirektør Nils Ketil Andresen i TV 2 har kommet i sentrum i forbindelse med Flatland-skandalen. Kampanje avslørte i august at programdirektøren satt med aksjer i medieselskapet Live sammen med Hallvard Flatland. Flere reagerer på Andresens mange roller.

Valebrokk er skuffet
Fredag 27. oktober sa toppsjef Kåre Valebrokk i TV 2 på sin egen kanal at han ikke hadde noen grunn til ikke å ha tiltro til Flatland. Nå kommer helt andre kommentarer ut fra Valebrokks munn.

Reklame-Norge på Cuba
"Halve" den norske reklamebransjen er denne uken med radiokanalen P4 til Cuba. Det dreier seg om folk fra Pepper, Leo, Bates ERL Ogilvy, New Deal og JBR, som alle har gjort det bra i P4 sin spotbonus konkurranse.

Leken jul fra nettbutikkene
Kalenderen haster mot julaften og butikkene vil snart overgå hverandre i gavetips og tilbud. Nettbutikkene har tjuvstartet i kampen og satser tungt på sport og spill i julefeiringen.

Hermansen lover å betale gjeld
Tormod Hermansen lover å kjempe for en levelig kredittvurdering, og erklærer at han vil bruke mye av pengene fra børsnoteringen til å betale gjeld.

The Beatles på nett, endelig
The Beatles lanserer sitt offisielle nettsted senere denne måneden, 30 år etter at gruppen gikk fra hverandre. Nettstedet "thebeatles.com" skal være klart 13. november.

E-truse avslører utroskap
En italiensk professor har funnet opp det moderne kyskhetsbelte. En sensor i trusestrikken måler hvor lenge buksene er av.

Stopper valgtriksing på nett
Delstaten California krever stans av nettsteder der velgere kan bytte stemmer i forbindelse med USAs presidentvalg.

Til toppen