Konvergensrunden 20. oktober 2000

Dette skriver nettpressen av konvergensnyheter fredag den 20. oktober.

Lite rift om NTT aksjer
Den suksessrike japanske telekom-giganten NTT har fått uventet dårlig respons på salget av 1,3 millioner aksjer. Telenor, som snart skal børsnoteres, møter et internasjonalt finansmarked med redusert tro på telekom-aksjer.

Sur Apple høst
Mac-produsenten Apple Computer sendte resultatvarsel i september, så det var ingen overraskelse at resultatet traff analytikernes estimater. Apple mener at resultatet i neste kvartal vil vise "et lite overskudd", men markedet svarer med å sende Apple videre ned.

Ericsson-overskudd på 24 milliarder
Den svenske mobilprodusenten Ericsson overgår forventningene og leverer et resultat før skatt på 24,1 milliarder svenske kroner for årets ni første måneder. Ericsson senker samtidig sitt mål for driftsmargin i år til 6-7 prosent.

Nokia-aksjen til himmels
Nokia-aksjen peker rett til himmels torsdag ettermiddag. Aksjen er opp 19 prosent på Helsinki-børsen, og det er omsatt Nokia-aksjer for 1,2 milliarder euro. Ericsson-aksjen får drahjelp av Nokias resultater, og stiger rundt seks prosent.

Meglerne må holde kjeft
Alle meglerhus som ønsker å delta på Telenors børsintroduksjon har fått munnkurv. Det kan bety at beslutningen er tatt: Telenor går på børs i desember.

Umulig jobb for Telenor
Tormod Hermansen må trolig selge Telenor-aksjer for 30 milliarder kroner i et knusktørt marked når han skal føre selskapet på børs i september.

IBM faller i verdi
IBMs aksjer har falt med 11 prosent i siste kvartal.

Videokamera med MP3
I midten av november kommer Panasonics nye kameraflaggskip til Norge. Det digitale videokameraet NV-MX300 har Leica-objektiv, tre bildebrikker og integrert MP3-spiller.

UPC: forbrukerrapporten misforstår
Ryktene om Mette Marit Tjessem Høibys privatliv før hun traff kronprins Håkon er mer pop stoff for Internett-brukerne enn sex. I hvert fall hvis man skal se på hva de søker etter.

IT-fest på Oslo Børs
I dag er det kun IT-aksjer som gjelder på Oslo Børs. Opticom er i førersetet med en oppgang på over 20 prosent.

Pluss 250 prosent på nett
Danskene regner med at annonsesalget på Internett øker med 250 prosent i år i forhold til i fjor. Totalt tror aktørene salget ender på 210 millioner danske kroner. Dermed er Danmark nesten på nivå med Norge.

TV 2 er Frp-tv
Medieprofessor Helge Rønning (bildet) kaller TV 2 og de kommersielle tv-kanalene for Frp-tv. Han er bekymret for en populærjournalistikk som han mener har utviklet seg i en klart populistisk retning de siste tiår.

Kjøper sportskanalen.no
Selskapet Search Faster kjøper sportskanalen.no for 7,5 millioner kroner.

Sier nei til Osloposten
Alf Hildrum og A-pressen vil ikke tilføre Osloposten mer penger. Hildrum kjøper ikke nye aksjer i Norsk Avisdrift, som driver Osloposten, i den emisjonen som nå gjennomføres.

Mindre annonser i VG
Aslak Onas VG mister annonser. I september falt annonsemengden med 1,1 prosent. Samtidig selger konkurrenten Dagbladet annonser så det suser.

Nyheter mest pop på WAP
NetCom kan melde at VG, Nettavisen og Politiet.net har de mest populære WAP-tjenestene i Norge. Nyheter, spill og informasjon om radarkontroller er vinnerne i et marked som hittil ikke har innfridd forventningene.

De Norske Bokklubbene vil gi bort e-bok maskiner
I løpet av et år kan man etter all sannsynlighet få en gratis e-bok maskin fra De Norske Bokklubbene - dersom man binder seg til å kjøpe et visst antall MP3-filer og e-bok tekster. Internettredaktør i De Norske Bokklubbene, Ivar Tronsmo, sier selskapet allerede har infrastrukturen som skal til for å spre den nye teknologien.

Annonsesalg firedoblet på et år
- I dag sier alle at innholdet teller, men det er ikke sant. Merkevaren avgjør, sa redaktør og Vision-grunder Peppe Engeberg på Fagpressedagen i dag. Vision har firedoblet opplaget på et år, men det Engeberg ikke fortalte er at Vision taper penger.

Ericsson klarte ikke presset
Den svenske mobilprodusenten Ericsson sliter voldsomt med mobiltelefonene om dagen. Mens nettverksdelen går så det suser renner pengene ut av telefonproduksjonen og ikke ser det ut til å bli noen bedring heller.

Mobilt kursras for Telenor
Telenor har på ingen måte gått klar av høstens børsblot i telesektoren. Verdien av den internasjonale mobilsatsingen har falt 12 milliarder på to måneder.

Gullavtale for Ericsson
Den svenske mobilprodusenten Ericsson har trolig fått kontrakt med mobiloperatøren Mobilcom. Avtalen som er verdt 14 milliarder kroner kommer samtidig som selskapet presenterer sitt kvartalsresultat.

Sega søker mobildistribusjon
Spillgiganten Sega forhandler med to europeiske mobiltelefon-selskaper for å bringe selskapets spill over på mobiltelefonen.

USA åpner krypterings-slusene
USA tillater eksport av tung sikkerhetsprogramvare til Norge fra og med torsdag. Hittil har teknologien som sikrer blant annet nettbanker vært klassifisert som ammunisjon.

Vil utsette internettskatt
Demokratene lover at de vil utsette skatt på ehandel til 2005 hvis de kommer til makten.

Til toppen