Konvergensrunden 21. november 2000

Dette skriver norske nettaviser av data-, tele- og medianyheter i dag.

dn.no:

Telenor-aksjen i medvind
Telenor vil med god margin klare målet om å selge aksjer til 100.000 nordmenn. Salg til 150.000 er innen rekkevidde, går det frem av en undersøkelse. Den typiske Telenor-kjøperen har verdipapirer fra før, tjener mye og er et stykke opp i årene.

Magcom finjusterer mobiltelefonen
Magcom-sjef Sten Osther vil ikke love norske mobiltelefoner under juletrærne. Mobiltelefonen er inne i den siste justeringsfasen, men Osther og hans folk har det ikke travelt.

Bunnrekord på Nasdaq
Nasdaq-indeksen fikk mandag den laveste sluttnoteringen på over et år. Stupet på Wall Street kom som følge av at noen av de mest innflytelsesrike amerikanske meglerhusene advarte investorene mot fremtidsutsiktene for flere teknologi-bjellesauer.

* * *
adressa.no:

Kabelbrudd skaper problemer
Millioner av internett-brukere i Australia, Asia og Europa vil gå lange og frustrerende dager i møte.

Etablerer tipstelefon mot piratkopiering
Microsoft Norge etablerer en gratistelefon for folk som ønsker å varsle om piratkopiering.

Tør ikke anmelde datakrim
Mange bedrifter lar være å anmelde datakriminalitet til politiet. Årsaken er at bedriftene er redde for dårlig omdømme hvis det blir kjent at noen har «brutt seg inn» eller gjort slike forsøk.

Stort marked for utleiedata
Utleie av datautstyr og datatjenester kan bli et nytt, stort vekstmarked for dataindustrien i årene som kommer. Prognosene snakker om et verdensmarked på 70 milliarder kroner om fire år. For får år siden var markedet tilnærmet null.

* * *
nettavisen.no:

Telenor-verdier svinner i Thailand
Telenor har allerede et papirtap på nærmere én milliard kroner på sin mobilsatsing i Thailand. Mobilaktivitetene er det som først og fremst skal gjøre det fristende for utlendinger å kjøpe aksjer i Telenor.

Millioner ble nettløse
Verdens lengste kabel for telekommunikasjon er skadet. Resultatet er at millioner av nettbrukere over hele Europa, Asia og Australia sliter med å koble seg på Internett.

IT-trenden gjør oss dummere
Ifølge svenske forskere står vi mennesker på grensen av vår tilpasningsdyktighet til IT. Faren nå er at vi bare blir dummere av den.

* * *
vg.no:

Tungvint å handle varer på nett
VG har sammenlignet prisene i nettbutikker og over disk på 19 aktuelle julegaver. Fotoutstyr er billigst på nett, mens bøker og musikk koster det samme som i butikkene.

NRK kutter i nettsatsing
Vi skrinlegger den ambisiøse målsettingen om å bli Norges største nettsted, sier Einar Førde og varsler at flere NRK-prosjekter på Internett blir nedlagt.

Kristenn Einarson trolig ny NRK-sjef
Bare steile lønnskrav kan hindre at bokklubbsjef Kristenn Einarson overtar etter Einar Førde som NRK-sjef.

Slottet offer for mobil-spøk
Slottet dynges ned av telefonsamtaler fra folk som lurer på om Harald er til stede. Aldri tidligere har Det kongelige slott opplevd en slik orkan av usaklige henvendelser.

* * *
Hegnar Online:

Aldri for sent å kjøpe Telenor
Den 30. november er siste dag for å bestille Telenor-aksjer. Men 4. desember kan man kjøpe så mye man vil til kjent pris på børsen.

Ny bunnrekord for CoShopper
I går falt CoShopper til ny bunn på 6 kroner aksjen. Det priser hele selskapet til 21,6 millioner kroner.

Pensjon spisert NTT-profitt
Verdens største telekomselskap, Nippon Telegraph & Telephone (NTT), fikk resultatet barbert med 27 prosent i første halvår.

Fornyet tillit til Microsoft
Fidelity Investments, USAs største fondsforvalter, har igjen vektet seg opp i Microsoft.

Oracle fikk juling
Mørkt i New York, men IBM, Nortel, IBM, Motorola, Apple og Network Appliance gikk mot strømmen.

* * *
kampanje.com:

Reve vil ha avgiftsfritak
NRKs styreleder Torger Reve ønsker avgiftsfritak for kringkastingsavgiften. Men dette har ikke blitt hørt i budsjettforliket mellom Ap og sentrum.

Ofotens Tidende legges ned
Narvik-avisen Ofotens Tidende legges ned i sin nåværende form. Avisen har et samlet underskudd på fire millioner kroner. Ofotens Tidende kan likevel bli ført videre på Internett.

Lånke frir til lokale medier
KrF- og stortingsrepresentant Ola T. Lånke ønsker å benytte penger fra TV-konsesjonen til lokale medieformål. Lånke håper å få slutt på den lokale mediedøden og ønsker derfor å plassere konsesjonsinntekter hos lokal-TV og lokalaviser.

Til toppen