RESULTATERFINANS

Konvergensrunden 22. november 2000

Her er noen av data-, tele-, media- og IT/finans-nyhetene nettavisene bringer onsdag.

Therese Werenskiold
22. nov. 2000 - 09:51
  • dn.noEricsson kjemper for livet

Den svenske telekjempen Ericsson kommer til å tape 15 milliarder norske kroner på sine mobiltelefoner i år. Samtidig mister selskapet nøkkelpersoner. Et storstilt opsjons- og aksjeprogram skal forsøke å hindre at flere av de Ericsson må beholde også skal hoppe av.

Thommessen positiv til Visma-raid
Visma flagget tirsdag at selskapet kontrollerer 13,55 prosent av aksjene i SPCS-gruppen. Styreformann i SPCS, Christian Thommessen, er positiv til invitten fra Visma.

Opp og ned for Telenor
Telenors folkemøte i Stavanger trakk fullt hus, i Bodø var det bare 40 fremmøtte. I kveld står Oslo for tur. Investorene spør mest om internasjonal satsing, mobilsatsing og konkurransesituasjonen på hjemmemarkedet.

Nokia tok innersvingen på konkurrentene
- Alt som kan gjøres mobilt skal gjøres mobilt. Derfor har vi nå lansert 9210, det første Symbianproduktet med fargeskjerm, sier Hanssi Varijokki, sjef for Nokia Mobile Phones.

Vil heleri-anmelde nettauksjonkunder
Politiet i Arendal vil anmelde kunder hos nettauksjonen QXL for heleri. Stjålet datautstyr for halvannen million kroner er solgt gjennom QXL.

Mac på billigsalg
Apple selger den nye G4 to-veis prosessoren til sterkt nedsatte priser.

Framfab sparker 340
Framfab sparker 340 av sine ansatte for å prøve å rette opp det vaklende Internett-selskapet. En omstruktureringskostnad på 130 millioner kroner vil bli belastet resultatet i fjerde kvartal.

UPC prøver å berolige
Den nederlandske kabelgiganten UPC er i hardt vær. Nå forsøker selskapet å berolige de som tviler på om det er penger nok til å gjennomføre videre satsinger.

83 prosent har Internett eller mobil
Mer enn fire av fem svensker er enten på Internett eller har mobiltelefon.

Aamot sliter fortsatt
Konsernsjef Kjell Aamot og Schibsted sliter fortsatt ved Oslo Børs. I går måtte Aamot se at Schibsted-aksjen falt med ytterligere 3,50 kroner. De siste to ukene har Schibsteds verdi blitt redusert med 2,5 milliarder kroner.

Nettbutikk angriper Napster
Emusic jakter på musikk-pirater. MP3-butikken anklager Napster for heleri.

Krever nettadresser på nynorsk
Norsk offentlighet diskriminerer nynorskfolket på Internett, mener Norsk Språkråd.

Bibliotekarer utfordrer søkemotorer
Bibliotekarer over hele verden bretter opp ermene for å klassifisere og finne informasjon på nettet for deg. Søkemotorene får skarp konkurranse fra gratistjenesten, som skal lanseres i juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.