Konvergensrunden 23. november 2000

Dette skriver nettpressen av nyheter fra konvergensbransjen torsdag 23. november.

Dette skriver nettpressen av nyheter fra konvergensbransjen torsdag 23. november.

  • dn.noTelenor advares mot børsnotering

Den internasjonale børsuroen får utenlandske meglerhus til å advare mot børsnoteringen av Telenor. - Den som går på børs nå må regne med en betydelig rabatt på aksjene, sier Lennart Söderberg i det svenske meglerhuset Handelsbanken Markets.

Opticom under 800 kroner
Opticom-aksjen stuper onsdag. Kursen var i formiddag omsatt for under 800 kroner. Det er mindre enn en tredel av toppnoteringen de siste 12 månedene på 2.555 kroner. Jojo-aksjen er dermed tilbake der den siste oppturen startet i midten av juli.

Rådyre adresser på nye domener
Selv om det skal innføres flere toppdomener vil det ikke åpne mulighetene for mengden navn folk kan velge mellom.

Ericsson med bluetoothselskap
Ericsson tar deler av sin bluetooth-virksomhet og starter et nytt selskap, for på den måten å spre produktene bedre.

Unike IP nummere til alle mobile
Snart kan alle mobiltelefoner kan få hvert sitt unike IP-nummer. Det betyr at det åpner seg for et hav av nye og personifiserte mobile Internett-tjenester når Ipv6 introduseres i mobilnettene.

-Helt normal avlytting
FBIs epostavlytting utgjør ikke en trussel mot privatlivets fred, ifølge en offisiell undersøkelse. Konklusjonen vekker harme.

Visma på kjøpern
Visma fortsetter å kjøpe egne aksjer.

Dinamo vurderer mega-emisjon
Dinamo med Ingebrigt Steen Jensen i spissen vurderer å gjennomføre en emisjon på inntil 150 millioner kroner. Nå diskuterer Dinamo-toppene hva slags type eiere de ønsker å ha inn på laget.

Danske aviser vil lage TV
Danske aviser står i kø for å starte digital-TV. Foreløpig har Børsen, Berlingske Tidende og Politiken vist interesse for lage TV.

NRK-topper må søke på nytt
Nå skal alle NRKs programsjefer fristilles, og det betyr at de må søke på sine stillinger på nytt. Men det er ikke sikkert at alle sjefene kommer til å slenge inn en søknad.

Aamot mot årsverste
Hvis Kjell Aamots Schibsted fortsetter å falle når børsen åpner i dag, kan det gå mot årsverste for medieselskapet. I går falt nemlig Schibsted med ytterligere 3,50 kroner og ble sist omsatt for 117 kroner. Det er bare fire kroner over årets dårligste notering.

Leo vant på alvor
Leo Burnett fortsetter å vinne priser i stor stil. Nå har et team fra Leo også vunnet reklamebransjens dugnadskampanje Reklame for Alvor.

Yahoo kaster ut pedofile
Yahoo! stenger ute alle pedofile som bruker nettportalens prategrupper.

- Hatet yngler på nettet
Rasister og ekstremister flokker til nettet som aldri før, hevder Simon Wiesenthal-senteret. Antallet hatsider er mer enn fordoblet siden i fjor.

Krever nettadresser på nynorsk
Norsk offentlighet diskriminerer nynorskfolket på Internett, mener Norsk Språkråd.

IT-giganter reiste seg etter børsslutt
Investorene sendte opp Oracle og Cisco Systems etter at børsene stengte onsdag.

DoCoMo frykter 3G-smalhans
Neste generasjons mobiltelefoni blir neppe så lukrativt som mobiloperatørene håper, tror den japanske utfordreren NTT DoCoMo.

Nasdaq svinger i presidentvalsen
Valgusikkerheten tærer fortsatt på investorene. Onsdag stupte Nasdaq nye fire prosent til den laveste noteringen på 13 måneder.

Til toppen