Konvergensrunden 23. oktober 2000

Dette skriver nettpressen av konvergensnyheter mandag 23. oktober.

Det norske høyteknologiselskapet Nordic VLSI snur minus til pluss. Selskapet fikk et overskudd på 500.000 kroner før skatt i løpet av årets første ni måneder, mot et underskudd på 3,6 i samme periode i fjor.

Tøffere for nett-ansatte
Konkurser og mislykkede nettsatsinger skremmer norske arbeidsgivere. Ansatte som blir satt på gaten, kommer raskt tilbake i ny jobb, men mange må slite mer enn tidligere. De blir møtt med større skepsis og ofte med dårligere betingelser enn før.

AT&T splittes i fire
Teleselskapet AT&T vurderer å splitte selskapet i fire virksomhetsområder for å bedre resultatene og synliggjøre verdiene i selskapet.

Sterk i Yahoo-troen
Tim Koogle føler seg velsignet. Velsignet over å ha fått lov til å bygge opp verdens nest største internettselskap, Yahoo. Og han har ikke mistet troen: internettkrisen vil bare gjøre Yahoo enda sterkere.

Valgkamp om teknologi
I den amerikanske valgkampen kriger Al Gore og George Bush om teknologiens gunst. Under Bush's valgmøter flyter rommet over av teknologi-sjefer.

Dyrk grønnsakene på nettet!
Er du glad i grønnsaker, men for lat til å dyrke dem selv? Nå kan du kjøpe din egen virtuelle hageflekk på en nettside skreddersydd for sofagriser

Ericsson faller tross bra resultat
Ericsson har hatt et overskudd over forventningene så langt i år, men sliter med mobiltelefonproduksjonen. Nå stuper aksjekursen.

Fremtiden tegner seg
Nettet har gitt store publiseringsmuligheter til undergrunnsserier og glade amatører. Nye serier har dukket opp, og tegneserienerder har funnet hverandre over nettet. Her er problemet med piratkopiering mindre enn man skulle tro.

Dobbelt så stort kapitalbehov
I desember skal Telenor på børs. Statskassa skal ha sitt. Telenor må ha frisk kapital. For at begge skal bli tilfredse må selskapet hente inn minst 30 milliarder kroner.

Prisras på flatskjerm
Har julenissen en flatskjerm i sekken i år? Det er bare å skrive "LCD-skjerm" på ønskelisten. Skjermprodusentene har stappfulle lagre, og må nå kutte prisene.

USA myndigheter selger nett-data
Amerikanske myndigheter samler informasjon om nettbrukerne. Noe er til salgs.

Sparker i nettbedrifter
Over 16.000 ansatte har fått sparken i amerikanske nettbedrifter hittil i år. Verre blir det, tror analytikere.

Verdens kraftigste MP3 spiller
Neo 25 er ikke helt som andre MP3-spillere. Med 20 GB lagringskapasitet får man plass til over 300 timer, eller om lag 6.000 låter. I tillegg er den en bærbar harddisk.

Gjemte 170 millioner for Ericsson
En italiensk forretningsmann påstår å ha gjemt unna 170 millioner kroner for Ericsson.

Vant 500.000 kroner
"Og der står jeg med to barn, uten jobb, uten hus og med et flyttelass på vei til Nord-Norge. Så snus plutselig alt på hodet". Disse ordene sikret Eli Svendby 500.000 kroner i tindes store bolighistorie-konkurranse.

Gråmarkedsvinnerne
Her får du oversikten over forrige ukes vinnere i gråmarkedet.

Ny giv i WM-data
Nå har WM-data bestemt seg for å kaste ut "boksene".

Haier inn Web-guru
For å få fart på driften i den nye økonomien kan det være lurt å få tak i de beste hodene.

Svikter PC-markedet?
Mobilmarkedet blir stadig mer attraktivt for LCD-produsentene.

IT-ras ble eiendomssmell
Eiendomsprisene i Stockholm faller som følge av IT-aksjenes elendige utvikling.

I dag må NRK-styret kutte
NRK-styret skal i dag behandle konkrete forslag om å kutte 200 årsverk. Styret håper å kunne spare inntil 100 millioner kroner i driftsutgifter hvert år. Og det trenger styreleder Torger Reve & co. For NRK ligger an til et underskudd på 150-200 millioner kroner i år.

Nordmenn kjøper svensk skole
Norske B+W Learning Systems kjøper svenske Berghs School of Communication. Selskapet eier også norske Westerdahls reklameskole.

Kupp.no får konkurranse
A-pressens kupp.no blir nå utfordret av Bilmegler'n Import AS. Selskapet har nemlig sikret seg domenet kupp.com.

Flatland på penge-jakt
Innsatsen på 1,7 millioner kroner i web-tv-selskapet Live er blåst opp i 20 millioner kroner. Hallvard Flatland & co er nå på jakt etter investorer til selskapet Live.

Øker digital-farten
Nå begynner Telenor å distribuere digital-tv over kabelnettet. Dette gir en kraftig økning i utbredelsen av digitalt fjernsyn.

DN vs. Vormedal i dag
I dag møtes Dagens Næringsliv og tidligere Kapital-journalist Tor Inge Vormedal i namsretten.

Ny toppsjef i More Group Norge AS
Per Jensen slutter som administrerende direktør i More Group Norge AS, med virkning fra 1. november. Jensen, som har hatt stillingen i tre år, mener selskapet nå trenger en leder med sterkere økonomi- og driftsfokus. Økonomidirektør Tom A. Hansen vil bli konstituert i stillingen som administrerende direktør.

Tappet konto for å fylle opp Netcom-kort
Netcom har stoppet muligheten for å lade opp kontantkort via Internett etter at en Oslo-kvinne har blitt svindlet fire ganger i løpet av en måned. Pengene ble brukt til å fylle opp et kontantkort fra mobilselskapet.

Opp for Nordic
Nordic VLSI har gått fra minus til pluss og kan vise til resultat før skatt på en halv million kroner i tredje kvartal i år.

Ericsson varsler kursendring
Kraftige rasjonalisering og en fokus på gevinst fremfor markedsandeler er Ericssons medisin for fremtidens mobiltelefon-strategi.

King skremmer leserne til kassen
Stephen King stanser et e-bokprosjekt dersom flere snikleser verket. Publikum tok hintet.

USA selger data om nettbrukere
Amerikanske myndigheter samler informasjon om nettbrukerne. Noe er til salgs.

Ny snakketeknologi
I staden for å fylla ut skjema for hand eller med tastatur, kan til dømes legane bruka stemma.

Microsoft åpner Office på Palm
Microsoft vurderer en egen versjon av verktøypakken Office til brukere av Palm-PCer.

Til toppen