Konvergensrunden 24. november 2000

Dette skriver nettpressen av nyheter for konvergensbransjen fredag den 24. november.

Dette skriver nettpressen av nyheter for konvergensbransjen fredag den 24. november.

  • dn.noKamp om jul-e-kundene

E-handelsstanden venter spent på at julehandelen skal sette inn, og blant de mer populære gavene er bøker og musikk. Desemberhandelen på Internett ventes å øke med 12 prosent i forhold til i fjor. Likevel er ikke nettbutikken bol.com spesielt fokusert på julekundene.

Klart for digitalt «papir»
Digitale aviser som man både kan bære med seg og rulle sammen kan være en realitet før man aner det. Canon mener de i løpet av neste år kan levere digitalt papir, det vil si en skjerm som kun er dobbelt så tykt som vanlig papir.

Adolfsen har overskudd i sikte
Merkantildata regnet med å få et lite overskudd i fjerde kvartal. Konsernsjef Tom Adolfsen medgir at selskapet fortsatt sliter i Sverige, men at det ser lysere ut i Norge, Danmark og tildels Finland.

Merkantildata nærmere Cisco
Merkantildata styrker sitt forhold til Cisco ytterligere og har blitt sertifisert som Cisco Professional Services Partner.

Strid om nytt handelsdirektiv
Et forslag for å styrke forbrukerens rettigheter har skapt stor motstand hos interesseorganisasjonene for selskap som driver med ehandel.

EU henger etter USA
IT utgjør 15 prosent av EUs brutto nasjonalprodukt. Dermed har landbruket fått en sterk konkurrent i den nye økonomien. Det er likevel en stund til EU tar igjen USA, hvor IT utgjør 33 prosent.

Spår ny vekst i IT-bransjen
Den svenske lederguruen Thomas Ahrens mener det ikke er grunn til å være bekymret over at bare to IT-selskaper er representert blant Norges 40 raskest voksende bedrifter.

Liten tro på UMTS
Det japanske mobilselskapet NTT DoCoMo tror det vil være lite samsvar mellom inntekter og utgifter når det gjelder teleselskapenes satsinger på tredjegenerasjons mobiltelefoni, UMTS.

Nokia med halvparten av finsk verdi
Datateknologien utgjør 15 prosent av EUs brutto nasjonalprodukt.

Nå er planeten digital
Verden handlet IT-varer for 19.000 milliarder kroner i 1999. Det utgjør 6,6 prosent av klodens samlede brutto nasjonalprodukt.

Bruker 100 mill på IT-psykologer
Framfab sier opp 340 ansatte, og regner med en kostnad på 130 millioner. Lønnskostnader utgjør bare en brøkdel av det Framfab betaler for å slanke bedriften. Resten brukes på psykologer.

Telefonioca med UMTS problemer
Toppkarakteren til spanske Telefonica henger i en tynn tråd. Standard & Poors varsler nedgradering etter spanjolenes skuffende børsnotering av mobilenheten.

Islendingen bruker mobil mest
Islendingene er nå verdens mest flittige brukere av mobiltelefoner. Og mobilen er nå i fokus, etter et islandsk kjendis-drap.

Ericsson på lavgir
Ericsson fortsetter å nå nye bunn-noteringer.

Det er penger igjen i DrammensAvisa
16. november gikk A-pressen til skifteretten med DrammensAvisa. Men likevel skal det være en god del verdier igjen i boet.

Coca Cola tenker lokalt
Amerikanske Coca-Cola gir europeiske reklamebyråer ansvaret for markedesføringen av selskapets produkter i Europa. Selskapets markedsførere synes nå å tenke og handle lokalt.

Finn dine venner!
Schibsted-portalen Inpoc lanserer flere nye posisjoneringstjenster. Du kan nå spore opp dine venner eller få informasjon om butikker og eiendomsprospekter via mobilportalen.

Avisene forblir største medieindustri
Avisene kommer fortsatt til å være verdens klart største medieindustri i 2004. Internett er ingen trussel mot trykksverten, Tvert i mot forventes Internett å bli en positiv vekstfaktor for avisene.

Dayrates klar for Sverige
Det norske annonsenettverket Dayrates skal lanseres i Sverige 29. november.

Innhold uten verdi
Post- og teletilsynet (PT) legger ikke vekt på innholdstjenester i forbindelse med vurderingen av hvem som skal få UMTS-lisens. Orange, som har med seg Norsk Aller og Schibsted i søknaden, får dermed ingen gratispoeng.

Tynt med PS2 i Skandinavia
Kun 25.000 Playstation 2-konsoller kommer til Skandinavia i første omgang.

PlayStation2 i dag
Fredag er D-dag for alle dataspillentusiaster - da lanserer Sony sin PlayStation2 i 17 europeiske land. Men går det som i Japan og USA må mange vende skuffet hjem. Sony greier ikke å dekke etterspørselen.

Surfere saksøker annonseselskap
Amerikanske nettbrukere går til sak mot en av landets største annonseformidlere på nettet. Selskapet overvåker brukernes surfevaner ulovlig, hevder anklagerne.

Til toppen