Konvergensrunden 24. oktober 2000

Dette skrives det om i den norske nettpressen av konvergensnyheter.

Dette skrives det om i den norske nettpressen av konvergensnyheter.

Lanserer lokale nettkjøpsentere
Lokalaviser og andre lokale medier skal tjene penger på egne internettbutikker, sammen med internettselskapet SU Intersoft. Sammen skal de hjelpe små og mellomstore forretninger å komme seg på nettet mot en månedlig leie.

Venter solid underskudd i Tandberg Data
Seks analytikerne TDN Finans/Six Markets Estimates har snakket med venter i gjennomsnitt et underskudd i før skatt på 79,3 millioner kroner i Tandberg Data etter årets ni første måneder.

Analytikere nedjusterer Nera
Nera ventes å få et resultat på 131 millioner kroner før skatt per tredje kvartal 2000. Driftsresultatet er ventet til 94 millioner kroner, av en omsetning på 1.818 millioner kroner.

Prøvekjører mp3-abonnement
I et forsøk på å komme opp med et Napster-alternativ, tester plateselskapet Universal ut sitt nye mp3-abonnement på Internett.

Advarer barn om chatting
Det krimminalitets forebyggende råd (KRÅD) har kommet ut med en ny "vær varsom plakat" som advarer barn og unge om chatting på Internett.

Strøm-mangel truer Internett
80 prosent av Europas Internett-trafikk går gjennom en boks som står i Amsterdam. Problemet er at Amsterdam har et svært overbelastet el-nett.

Valgkamp om teknologi
I den amerikanske valgkampen kriger Al Gore og George Bush om teknologiens gunst. Under Bush's valgmøter flyter rommet over av teknologi-sjefer.

Politiet etterforsker Ericsson
Nå har svenske Økokrim besluttet å etterforsker Ericssons mulig ulovlige pengeoverføringer til utlandet. Tilliten til aksjen fortsetter i tillegg å synke.

Protester mot Norid
Krigen om domener, og kampen mot regler og klagemuligheter tar nye veier i nett-Norge. Nå har Ole Hovengen startet nettstedet xNorid.no i protest mot den norske domenepolitikken.

Følsom skjerm blir tegneplate
Wacom har lansert en 15-tommers skjerm som er et levende tegneark. Ved hjelp av en trådløs penn, kan du tegne direkte på skjermen og frigjøre deg helt fra musa.

Snart ringer forhjulet
Klar for en dekksamtale? Ikke med en hemmelig agent, men med hjulene på bilen din.

Plateselskap gir etter
For første gang tester et stort plateselskap musikkabonnement på nettet. Universal undersøker om nettbrukerne er villig til å betale 140 kroner måneden.

Rødere fra Exense
Exense sliter med røde tall.

Infocus-innsider selger seg kraftig ned
Visestyreformannen i Infocus Corporation selger seg ytterligere ned i selskapet.

UMTS-lisenser til 19 milliarder
De fem UMTS-lisensene i Italia gikk for 19 milliarder kroner hver.

Norman sikrer Sør-Korea
Norman ASA har signert en rammeavtale med sin strategiske partner i Sør-Korea.

Ringetoneboomen
Landet har mange ringetonekåte mobilbrukere. Nedlasting av stadig nye ringetoner gir rettighetsselskapet Tono mye penger i kassen.

General Motors satser mobilt
Nå har også verdens største bilprodusent kastet seg på mobil-bølgen.

Nettbanker vil slite
Tradisjonelle banker har større muligheter med å lykkes på nett en rendyrkede internettbanker.

Ericsson dømmes nord og ned
Analytikere på rekke og rad nedgraderer sine forventninger til Ericsson-aksjen i kjølevannet av fredagens skrekkelige resultatpresentasjon.

K-World taper 85 mill.
Det svenske multimediakonseptet K-World taper rundt 85 millioner kroner dette året. I sommer fikk K-World et påfyll på 450 ferske millioner kroner. Toppsjef Patrik Ståhle sier at selskapet har full kontroll.

Lindh angriper pressestøtten
Orkla Medias Jan Lindh går hardt ut mot dagens pressestøtte-ordning i en høringsuttalelse om Dagspresseutvalget. Ifølge Orkla er det ikke lenger saklig grunnlag for å opprettholde en selektiv pressestøtteordning.

NRK skjelver
Kringkastingssjef Einar Førdes planer for å slanke NRK ble avvist av NRK-styret med leder Torger Reve i spissen. Mens Førde blant annet ville kvitte seg med Kringkastingsorkesteret, så vil Reve ha mindre sport samt kutte 300 stillinger.

Morgen-tv kan bli vraket
NRKs Morgennytt kan snart være historie. Nå vurderes det nemlig å kutte den forholdsvis ferske satsingen. I løpet av kort tid skal det være klart hva NRK finner på for de morgen-friske. Fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas jobber nå med saken.

A-pressen saksøker staten
A-pressen kjøpte i 1997 Lofot Tidende, men ble av Eierskapstilsynet pålagt å selge avisen, for å hindre eierskapskonsentrasjon i regionen.
Nå saksøker A-pressen staten for å få vedtaket omgjort. 8. januar skal saken opp for Oslo Byrett.

Verre enn ventet for lillebror
Opplaget til Dagbladet har falt med nesten 15.000 eksemplarer hittil i år. - Det er verre enn ventet, sier administrerende direktør Cato Hellesjø til Dagens Næringsliv.

Ansatte raser i NRK
Ansatte i NRK mener det nye styret bør bytte ut ledelsen i statskanalen. De føler seg forbigått i spareplanene Førde la frem for styret i går, og som styreformann Torger Reve vil ha nøyere utredet.

Rita Westvik til Virtual Garden
Tidligere politisk rådgiver og NRK-programleder Rita Westvik er ansatt i reklamebrået Vitrual Garden. Hun skal jobbe som Network Manager og skal i begynnelsen jobbe mye på Djuice, med events og bygge relasjoner.

Full moms sender avis-Norge i graven
Både Bergens Tidende, Adresseavisen, Aftenposten og Dagbladet kan risikere å gå med underskudd hvis det innføres full moms på aviser. Hele 23 aviser vil blø med en momssats på 23 prosent, spår Norsk Journalistlag.

Løssalsgsaviser har mistet 40.000 lesere
De største kveldsavisene i Sverige, Aftonbladet og Expressen, får blø etter at to de gratisavisene Stockholm News og Metro tok opp konkurransen om leserne i september. 40.000 lesere har de mistet i løpet av september.

Sju millioner på ringetoner
De irriterende mobil-lydene er i hvert fall søt musikk for musikerne. Tono krever inn 1,20 per ringetone, og gjør musikerne sju millioner kroner rikere på mobil-melodier bare i år.

Lettelse over Soneras retrett
Soneras aksjekurs hoppet hele ti prosent etter meldingen om dårligere resultat og mindre UMTS-ambisjoner i Europa. Telemarkedet er livredd høye UMTS-regninger.

Sony perfekt partner for Ericsson
Analytikerne mener Ericsson raskest mulig bør kvitte seg med mobiltelefonene for å få orden i selskapet. Problemet er å finne noen som vil overta den skakk-kjørte divisjonen. Sony lyser opp som et godt alternativ.

Uhederlige nettledere
Det er fire ganger mer sannsynlig at ledere i internettselskaper er uhederlige, enn ledere i annet næringsliv, hevder Financial Times.

Tandberg erobrer India
Norske videokonferanser skal erobre det enorme indiske markedet. Tandberg Telecom har nå inngått en kjempeavtale med indiske BPL Telecom.

Slakter kvaliteten på nettvideo
Video på nettet er et sørgelig skue, konkluderer amerikanske forskere. En studie bekrefter nettbrukeres dårlige erfaringer.

Til toppen