Konvergensrunden 27. oktober 2000

Dette skriver nettpressen i Norge om TMT-bransjen fredag den 27.oktober.

Dette skriver nettpressen i Norge om TMT-bransjen fredag den 27.oktober.

Internett selskapet iGroup fikk et resultat på i overkant av 5.5 millioner kroner.

Bedre enn vente fra Inktomi
Det amerikanske søkemotor- og programvareselskapet Inktomi fikk et resultat før ekstraordinære poster på 0,07 dollar per aksje i sitt regnskapsmessig fjerde kvartal, sammenlignet med et pro forma resultat på minus 0,06 dollar i samme periode i fjor.

Nedgraderer Telenor
Selv om Telenor klarer å hente inn 20 milliarder kroner ved børsintroduksjonen i desember, kommer selskapets kreditt-rating likevel til å bli nedgradert av internasjonale ratingbyråer.

Utsatt moro fra Funcom
Det norske spillselskapet Funcom har brukt fire år og 90 millioner kroner på å utvikle nettspillet «Anarchy Online». Spillet skulle på markedet i desember. Nå utsettes lanseringen til utpå nyåret.

Thorn og You samarbeider
Utleieselskapet Thorn og You Communication skal samarbeide i Skandinavia. Thorn kjøper en million aksjer i You Communication, og har opsjon på ytterligere tre millioner aksjer. You skal i løpet av høsten hente inn rundt 70 millioner kroner gjennom en emisjon.

Spillkrigen er i gang
I går ble Sonys PlayStation 2 lansert i USA. Lanseringen var etterlengtet, for regnskapet for første halvår viser et underskudd for Sony.

Det rakner for Adolfsen i Sverige
Det skulle være en planlagt og styrt nedbemanning i Sverige. Isteden har omorganiseringen blitt et mareritt for Merkantildata og Tom Adolfsen.

Mobil mot tortur
Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International tar i bruk mobilteknologi for hamle opp med verdensomspennende tortur.

Nye lover for å ta datakriminelle
Justisminister Hanne Harlem vil endre lovverket for å gjøre det lettere å slå ned på datakriminalitet.

God fart mot fjerde kvartal
Torsdag var den store resultatdagen for sentrale norske IT-bedrifter. De fleste viser resultater som er like gode eller bedre enn forventet, og eksperter mener markedet har god fart inn i fjerde kvartal.

Boxman-gründer skylder på IBM
Bill Odquist, en av gründerne til Boxman, musikkbutikken på Internett som nylig gikk konkurs nylig, gir IBM skylden for fiaskoen. Systemet IBM leverte var alt for komplisert, hevder han.

Midtøsten-konflikt på internett
Palestinske hackere senket nettstedet til det israelske utenriksdepartementet.

Ikke tilgjengelig i dag

Nera innfrir
Selv om omsetning og resultat krymper innfrir Nera analytikernes forventninger.

Rødt for Sony
Elektronikk-giganten la frem røde tall for første halvår.

Motorola får 3G-kontrakt
Motorola inngår sin første 3G kontrakt i USA med Alltel. I løpet av 2001 installeres det i New Orleans og Baton Rouge i Louisiana, USA.

Rødt i Jobpilot
Pengene fortsetter å renne ut av Jobpilot. - Det er gledelig å fastslå at vi i tredje kvartal har snudd en langvarig markedstrend som har gått i retning av økende underskudd, sier sjefen for Jobpilot Norge.

Internett i din lomme
Enitel lanserer i dag en ny portal som er basert på HelpInHands BabelServer. Hvilken som helst nettside blir oversatt og tilpasset den enkelte telefon, PDA eller tilsvarende.

Flatland-sak skaper uro
Hallvard Flatlands rolle i utpressingssaken med Atle Hamre i spissen, skaper uro i rekkene i TV 2. Flatland skal etter planen være programleder på lørdagskvelder på TV 2 til neste år, men nå murres det i TV-kanalen.

Gyldendal kjøper Køhns Libris
Gyldendal kjøper Køhns Libris. Avtalen gjelder fra 1. januar 2001, og endelig kjøpesum avhenger av resultatene de kommende tre år.

- Schibsted drømmer om monopol
Avtroppende sjefredaktør Steinar Hansson i Dagsavisen raser mot Schibsted og Aftenposten. Hansson mener at Einar Hanseids Aftenposten er ute etter å knekke Dagsavisen - og Hansson sparer slettes ikke på kruttet.

Rødt for McCann
McCann-Erickson fortsetter å levere røde resultater. De siste årene har selskapet vært igjennom en omfattende endringsprosess. Nå viser det seg at fjorårets driftsresultat ble på minus 27,2 millioner kroner.

Myhre til Icon
Internett-konsulentselskapet Icon Medialab fyller på med flere ressurser. Nå er Thomas Myhre (29) kommet inn i rekkene til Alexander Arnesen i Icon.

Gjør reklamemusikk tilgjengelig
For et par år siden registrerte Bjørn WW Jørgensen domenenavnet MusicLibrary.com. Nå står han foran lansering av verdens første musikkbibliotek på nett. Det er reklamebransjen som på en rimeligere og mer effektiv måte skal kunne handle musikk.

TradeDoubler på investorjakt
Det svenske nettselskapet TradeDoubler som nylig etablerte seg i Norge, må gjennom en ny finansieringsrunde.

Tenåringer vanskelige på nett
Etterhvert som nettilgangen blir stadig bedre, blir det også flere tenåringer på nett. Men de er vanskelige å få tak i.

Vision beste tidsskrift i Sverige
Nett- og gratisavisen Vision ble denne uken kåret til beste tidsskrift innen kategorien nye medier i Sverige. Vision-gründer Pette Engberg sier til Propaganda at Vision bygger merkevare på nett og papir.

VG.no dobler annonseomsetning
VG.no går mot en annonseomsetning på mellom 20 og 25 millioner kroner i år. I fjor hadde de en inntekt på rundt 10 millioner i nettannonser. Også når det gjelder antall oppslag, er VG.no på offensiven.

Magasiner bør holde seg unna nettet
Store utgifter og små sjanser til inntekter gjør at magasiner og ukeblader bør holde seg unna nettet. En undersøkelse gjennomført av McKinsey & Co viser at det gjerne koster mer enn det smaker å etablere seg på Internett.

Tele-Tormods aksjegave til deg
Snart får du tilbud om en aksjegave fra Tormod Hermansen i posten. Du får flere gratis aksjer med på kjøpet hvis du slår til, lover Tele-Tormod.

Microsoft lokker med finansportal
Microsoft relanserer MSN-portalen. Programvareselskapet lokker med finanstjenester og brukerdefinert innhold.

PS2-lansering endte i basketak
Politi måtte tilkalles for å roe frustrerte kunder da Sony lanserte spillmaskinen PlayStation2 i USA torsdag.

Ansatte pornosurfer for millioner
Misbruk av nettet på jobben koster bedriftene dyrt, ifølge en undersøkelse.

"Kvalitetssjef" bløffet seg til jobben
Man kan ikke engang stole på sin egen kvalitetssjef, erfarer norske Mascot Electronics.

Yahoo! praier nett-drosjer
Yahoo! installerer bærbare PC-er med nettaksess i Sao Paulo-drosjer.

Mannefall i dotcoms
Nettbedriftene møter manglende inntekter med kostnadskutt. Torsdag var det ansatte i Theglobe og Mail.com som stod for hugg.

Hackere stjal Microsoft-hemmeligheter
Uvedkommende har brutt seg inn hos Microsoft. Innbruddstyvene har skaffet seg tilgang til kildekoden bak selskapets mest lønnsomme produkter.

EU åpner for telekonkurranse
EU-parlamentet fjernet torsdag det siste hinderet for fri konkurranse.

Til toppen