Konvergensrunden 28. november 2000

Her er noen av IT-nyhetene nettavisene bringer tirsdag morgen.

  • dn.noAlexander Vik saksøkes igjen

Internettmilliardæren Alexander Vik får nok et søksmål på nakken. Denne gangen er det Viks tidligere forretningspartner, den svenske finansmannen Tryggwe Karlsten, som krever penger av nordmannen. Han mener Vik har gjort seg skyldig i gjentatte tilfeller av svindel med verdipapirer.

Dotcom-bransjen ut av gutteværelset
Den nye økonomien er i ferd med å bli voksen. IT-selskapene henter ikke lenger selvlærte tjue-åringer inn fra gaten. Etterhvert som bransjen blir mer moden, er det utdanning og erfaring som teller. Gjennomsnittsalderen har nå krøpet over tretti.

Voldberg selger Opticom-aksjer
Investoren Tore Aksel Voldberg har kvittet seg med 70.000 Opticom-aksjer den siste uken. Voldberg ser ut til å flytte deler av pengene sine over i Telecomputing, men er fremdeles Opticoms tiende største aksjonær.

Varsler billig plast-chip
Forskere ved Cambridge University utvikler billige plast-prosessorer som vil kutte produksjonskostnadene betraktelig.

Sema varsler om dårlig resultat
Sema Groups, en av Englands største programvareselskaper, varslet om et dårlig resultat. Dette førte til at børsverdien ble nesten halvert.

Kutt i produksjonslinjen av brikkesett
Sør-Koreas største brikkesettprodusenter kutter ned investeringer i produksjonslinjen.

Elton John og McCartney mot Napster
Elton John og Paul McCartney advarer mot å kopiere musikk gratis fra Internett. Nå er de to artistene involvert i en anti-Napster kampanje.

GPS-telefonen blir forsinket
Drømmer du om en Benefon ESC under juletreet? Glem det. Telefonen som skulle vært klar for flere måneder siden kommer tidligst til Norge i januar.

Nye fotobokser
De nye fotoboksene kan måle gjennomsnittsfarten på bilen din. Men teknologien blir ikke tatt i bruk.

Medusa-ungdom må vike for storebror
Villa Medusa-satsingen har slått an i TVNorge. Kanalen ønsker å fortsette, men utsetter programmet til et senere tidspunkt. For nå er det Big Brother for alle penga.

Everyday sier opp 14
MTGs nett-portal everyday.com må si opp 14 personer i Sverige. Utviklingen har ikke vært slik MTG hadde håpet, og det betyr at 14 av ialt 30 i redaksjonen skal bort.

Tilbyr reklamesnutter på nett
Videosnutter gir lenger surfetid på nettopp din hjemmeside. Det mener i alle fall samarbeidspartnerne SatNet og Salsa som nå tilbyr kunder å presentere reklamefilmer på hjemmesiden

Til toppen