Konvergensrunden 29. november 2000

Her er noen av IT-nyhetene nettavisene bringer onsdag formiddag.

  • dn.noD-dag for telebransjen

I dag faller avgjørelsen som i stor grad vil bestemme fremtiden til flere tunge aktører i norsk næringsliv. Klokken 17.00 i ettermiddag får fire av syv søkere klarsignal til å sette igang utbygging av tredje generasjons mobiltelefoni, UMTS.

Ericsson bygger rede for Birdstep
Teknologiselskapet Birdstep har fått Ericsson på kroken. Frem mot sommeren skal selskapene jobbe frem mot en felles kommersialisering av Birdsteps søketeknologi. Birdstep-sjef Henning Klemp sier han har flere mobilprodusenter på vent.

Resultatvarsel fra Swisscom
Swisscom fikk et driftsresultat på 1,6 milliarder sveitsiske franc (cirka 8,5 milliarder kroner) etter årets ni første måneder, noe som er en nedgang på 32,9 prosent i forhold til samme periode i 1999. Selskapet varsler betydelig lavere driftsresultat i år.

Glissent for Telenor
Et beskjedent antall investorer fant veien til Telenors lunsjmøte rett ved Broadway på Manhattan mandag. - Jeg er overrasket over hvor få det var i forhold til Telia-presentasjonen tidligere i år, sa en av dem etter møtet.

Utlendingene rømmer Telia
Mens Telenor-sjef Tormod Hermansen er i USA for å selge Telenor-aksjer til kresne amerikanske investorer, er utenlandske aksjonærer i ferd med å kvitte seg med sine Telia-aksjer.

Norsk ildsjel tente CA
Fredag introduserer Computer Associates en ny programvaremodul for oppfølging av leveringskvalitet. Dermed har norsk programvareutvikling bidratt til å forbedre Computer Associates administrasjonsprogramvare Unicenter TNG.

Julehandelen er i gang
De fleste nettbutikker har pyntet til jul og alle melder om stor trafikk og økende omsetning.

IBM-topp anklaget for innsidehandel
Den amerikanske børskommisjonen, SEC, har anmeldt en direktør i IBM for å ha tjent 1,2 millioner kroner på innsidehandel.

Misnøye med ICANN
Det er økende misnøye med Internetts øverste organ, ICANN. ICANN krever nå at andre internettorganisasjoner skal betale for tjenestene som ICANN leverer.

Nokia på hedersplass i stua
De nøyer seg ikke med å bare innvadere lommene dine. Neste år setter kjernefamilien av plass ved siden av TV-en for sin nye Nokia Media Terminal - hvis alt går som finnene vil.

IT-folk lures med opsjoner
Folk i IT-bransjen gidder sjelden å organisere seg. Men er du en del av nettøkonomien og sitter på verdiløse opsjoner som en del av lønna, kan det være lurt å melde seg inn i en fagorganisasjon, mener i hvert fall El & IT-forbundet.

Gulleggene blant IT-aksjene
IT-analytikere har plukket frem 13 aksjer, eller såkalte gullegg, som fortjener mer oppmerksomhet.

50 mill. til Tandberg
Tandberg skal levere videokonferansemoduler til amerikanske Avistar.

Sense bedrer distribusjonen i Sverige
Mobilselskapet Sense Communications inngår en avtale som tredobler distribusjonsnettet.

Russland neste for A-pressen
Med kjøpet av en fjerdedel av Komsomolskaya Pravda, den tidligere avisen til ungkommunistene, befester A-pressen sin posisjon i Russland. - Vi ser at dette er et voksende marked og russerne er et lesende folk, sier konsernsjef Alf Hildrum.

To milliarder for Berlingske
Orkla Media har betalt omkring to milliarder kroner for Det Berlingske Officin.

Grøsserkonge seigpiner nettpublikum
Fans av Stephen King må vente lenge på avslutningen av e-føljetongen "The Plant". Forfatteren sier han trenger en pause.

Platebransjen presenterer felles nettfront
Amerikansk platebransje lanserte tirsdag en organisasjon som skal samle inntekter fra musikkavspilling på nettet. Men kollektivet møter kraftig motbør fra både artistgrupperinger og nettbedrifter.

Til toppen