Konvergensrunden 3. november 2000

Dette er et utvalg av hva nettavisene skriver av konvergensnyheter i dag.

Motorolas nye telefoner har skriftgjenkjenning. Talegjennkjenning er like om hjørnet, men norsk tale vil ikke mobilprodusenten utvikle.

Merkantildata bygger bredbånd for 500 mill.
Merkantildata har inngått en samarbeids- og rammeavtale om utbygging av bredbåndsnett for teleselskapet NextGenTel AS. Avtalen vil kunne ha et omfang på nærmere 500 millioner kroner i Norge med potensial for utvidelse i Norden og utvalgte markeder i Europa.

Henter svensk nett-kompetanse
I går sa det svenske nettkonsulentselskapet Mind opp 156 av 490 ansatte. Norgeskontoret, som har 45 ansatte, blir ikke berørt, men må istedet hente nye ressurser fra nabolandet. Kampen om de gode hodene i nettkonsulentbransjen er hardere enn noensinne. Opsjonsprogrammer og fete lønnsavtaler florerer i takt med stadige oppsigelser i mindre lønnsomme ledd.

Frykter nett-terror
Som et resultat av den pågående krisen i Midt-Østen frykter FBI nå at USA skal bli utsatt for hackerangrep fra samme område.

Streng UMTS-auksjon i Østerrike
I går morges gikk startskuddet for UMTS-auksjonen i Østerrike, og seks teleselskaper kjemper om lisensene. Myndighetene kjemper intenst for å unngå at selskapene koordinerer budene.

EMI gir etter for piratene
Plateselskapet EMI vil nå lansere et alternativ til piratkopiering av musikk. Forbrukerne skal selv kunne velge hvilken musikk de vil ha på CD-en, for så å få den brent i butikken.

Mac med to-knappers mus
Apples kommende operativsystem - OS X - vil støtte mus med to knapper.

Småsparere tror på Intel
Intel spår god omsetning resten av året og bidro til å sende Nasdaq-indeksen opp 2,9 prosent, torsdag.

Sveeas inn i Catch Communications
Storinvestor Christen Sveeas har gjennom Kistefos gått inn som hovedeier i Catch Communications.

PR-byrå sverter Internett-guru
PR-byrået Kreab skal ha fått i oppdrag å spre negativ informasjon om en av Sveriges største IT-personligheter i forbindelse med tildelingen av UMTS-lisenser.

Aamot dropper Berlingske
Konsernsjef Kjell Aamot og Schibsted har valgt å droppe et eventuelt kjøp av det danske konsernet Berlingske Officin. I lang tid har Schibsted sett på mediehuset i Danmark.

Klassekampen går frem
Klassekampen klarte å øke med 825 abonnenter i forbindelse med sin sluttførte høst-kampanje. Men Jon Michelets avis klarte ikke å oppnå målet, som var en økning på 1000.

Kolderup til Celsius
Petter Kolderup er ansatt som ny daglig leder i Kommunikasjonshuset Celsius, tidligere Reklamebyrået Cicignon Oslo.

200 hørte Morgan om merkevare
Eat Big Fish ble et godt måltid for alle som var til stede på Synergi RFs seminar om merkevarebygging. Rundt 200 kunder og forretningsforbindelser kunne glede seg over foredraget til Adam Morgan, med Bengt Baron og Pål Trælvik som oppvarmere.

Håndfri mobil tre ganger farligere
Strålingen kan så mye som tredobles når du bruker håndfri mobil fremfor å holde telefonen tett inntil øret.

Nervepirrende før Telenor-prising
Telenor går noen spennende dager i møte. Markedene er nervøse, og utviklingen for Europas store telekomselskaper vil kunne bety flere titalls milliarder til eller fra på Telenor-verdien.

Nonner refser Madonna
Amerikanske nonner raser mot Madonna. Popartisten knabbet nettadressen Madonna.com, hevder de.

Plateselskaper usikre etter Napster-invitt
Bertelsmanns avtale med Napster dropper en varm potet i fanget på mediegigantens konkurrenter. Plateselskapene er usikre om de skal fortsette søksmålet eller inngå samarbeid.

Nettbruken avtar i USA
Amerikanske nettbrukere går fortere trett av surfingen enn før, viser en undersøkelse.

Til toppen