Konvergensrunden 30. november 2000

Dette skriver nettpressen av konvergensnyheter om morgenen den 30. november 2000

  • dn.noNetCom knepent foran Orange

Netcom vant UMTS-kampen knepent foran Orange-konsortiet. Samferdselsminister Terje Moe-Gustavsen begrunner avgjørelsen med at Netcom forpliktet seg til å bygge ut flere basestasjoner enn Orange i sin søknad. Nå kniver taperne om å danne allianser med vinnerne.

Slutt på all løgn
Nå er det snart ikke mulig å fortelle en liten hvit løgn på telefonen. En liten løgdetektor er snart tilgjengelig, og den har rett åtte av ti ganger.

Økende nettbruk i EU
Internettbruken er stadig på fremmarsj i EU. En ny rapport fra EU-kommisjonen viser at det har vært en fordobling i forhold til i fjor.

Gir oversikt over aviser
Posten SDS har utviklet Norsk Web Indeks som gir informasjon om tilgjengelighet og responstid på websider. Et typisk eksempel er norske nettaviser.

PT venter seg et åpnere Telenor
Post- og teletilsynet regner med at delprivatiseringen vil gi et åpnere og mer informasjonsvennlig Telenor.

Neppe Bluetooth under juletreet
Det første trådløse håndfri-dingsene fra Ericsson skal kjøres til Norge i uke 50. Men det er lite trolig at du finner noen av de under juletreet i år.

Bluetooth for tregt for hjemmet
Bluetooth er ikke kraftig nok for morgendagens hjemmenett, men kan fortsatt brukes for mindre krevende dataoverføringer, mener Nokia.

Ny styreformann i Fastweb
Espen Brodin takker for seg som styreformann i gråmarkedselskapet Fastweb. Nå er det Øystein Tvenge som skal få fart på sakene.

Aksjeproffens IT-favoritter
Norsk aksjeproff velger sine favoritter i IT-sektoren. Folkeaksjen Telenor er ikke blant dem.

Norske everyday.com spart
Ansatte i MTG-eide everyday.com i Sverige må forlate jobben. For den norske redaksjonen er situasjonen lysere enn på lenge.

Standard for interaktive annonser
Flere britiske tv-aktører jobber med å utvikle en felles standard for interaktive tv-annonser.

Mogul.com med ny avtale
Nettkonsulentselskapet Mogul.com har inngått en avtale med Rational Software.

SOLformørkelse
Nok en svart børsdag for konsernsjef Birger Steen i Scandinavia Online. Den siste måneden har SOL-aksjen falt med 29,50 kroner på Oslo Børs.

Lindh beroliger
Orkla Media-sjef Jan Lindh beroliger dansker som frykter at Det Berlingske Officin skal bli delt opp og solgt i biter. Ingen planer om det, sier Lind.

Aviser vil drive radio
Flere region- og distriktsaviser har søkt om konsesjon for å drive lokalradio. Kampanje har tidligere skrevet at Adresseavisen ønsker å gjenopplive sin Radio-Adressa. Men også Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen er med i bunken på 410 lokal-radio søknader.

Madonna skuffet nettfansen
Madonnas livekonsert på nett skuffet fansen. Mange var misfornøyd med dårlig lyd- og bildekvalitet

Forretningsslurv feller nettselskaper
Internett-bedrifter som ignorerer utprøvd og effektiv forretningspraksis øker risikoen for fallit, konkluderer analytikere.

Fortviler i mettet PC-marked
PC-salget stagnerer i USA, rapporterer forhandlere. Forbrukerne nøyer seg med eldre datamaskiner.

Bankene bygger børs
Fire av Nordens største banker planlegger et nettbasert system for kjøp og salg av aksjer.

Gevinstvarsler skremmer USA
Gateway, USAs nest største PC-langer, sliter med juleslaget. Sjokkmeldingen nådde investorene etter børsenes stengetid. Aksjen stupte 30 prosent på overtid.

Nasdaq: 8. fall på rad
IT-selskap som Microsoft og Ciena fortsetter nedturen i det amerikanske aksjemarkedet. Onsdag mistet Nasdaq-indeksen 1,0 prosent.

Til toppen