Konvergensrunden 30. oktober 2000

Dette skriver nettavisene i dag.

Dette skriver nettavisene i dag.

Posten Norge skal etablere egen butikkjede med 330 butikker. Butikkene skal ta opp kampen med faghandelen og selge bøker, musikk, mobiltelefoner, kontorrekvisita, videoer og enkle finansielle tjenester.

Telenor-aksje til 80 kroner
Telenor-aksjen vil koste rundt 80 kroner når telekomgiganten går på børs i desember. Folket skal lokkes til å kjøpe aksjepakker, som ikke vil koste stort mer enn 5.000 kroner. DN siterer Aftenposten på saken.

Hysj-Hysj rundt Sense-avtale
Sense Communications har inngått samarbeid med norges største musikkjede, Hysj Hysj, om distribusjon og markedsføring. I formiddag mente Pareto Fonds at noen i markedet allerede var kjent med nyheten og ville høste gevinster.

Datainnbrudd hos Microsoft
Hackere på jakt etter kildekoden til Microsofts programmer har i løpet av de siste dagene brutt seg inn i selskapets dataanlegg. Microsoft bekreftet torsdag at datainnbruddene har funnet sted. Innbruddstyvene kan ha tatt Microsofts programkoder som "gissel".

BT vil splitte selskapet
British Telecommunications (BT) vil om to uker legge frem planer om å splitte opp selskapet. Etter delingen vil BT trolig selge av aksjene i BT Wireless.

Merkantildata kollapser i Sverige
Alt rakner for Merkantildata i Sverige. Kontrakter misligholdes, kundene forsvinner, og lederne rømmer selv om de får tilbud om kjempebonuser for å bli. Tom Adolfsen kjemper en desperat kamp for å redde stumpene.

Kaster 100-millioners system
Når Oslo Børs i løpet av neste år går fra å være selveiende til et privat aksjeselskap, må de kaste det nyutviklede handelssystemet til 100 millioner kroner i søpla.

- Mobilregningen må dobles
Teleoperatørene satser på at mobilabonnenter er villige til å betale minst 600 kroner i måneden slik at operatørene kan tjene inn de pengene som kommer til å bli brukt på utbygging av umts-nettet.

Forbrukerådet vant nettnavn
Hva har Madonna og Forbrukerrådet til felles? Neppe mer enn at de vil ha retten til eget domenenavn. Forbrukerrådet har lang erfaring i å løse opp tvister. Nylig fikk de bruk for erfaringen. I en kamp for å få retten til sitt eget domenenavn.

Taper 100 mill. på Boxman
IBM har gått på en gigantisk økonomisk smell etter at Internett-boblen Boxman sprakk.

Gir bort bredbånd
Orkla-eide InfoVital gir bort bredbånd til leger.

120 millioner til innlandsprosjekt
I Hedmark og Oppland satses det nå 120 millioner på et omstillingsprogram som skal gi økt vekst innen utdanning, helse, arbeid og forskning. Programmet har fått navnet "Morgenlandet".

Under 10 Førde-kandidater
Det skal nå være mindre enn 10 personer på listen over aktuelle kandidater til stillingen som kringkastingssjef i NRK etter Einar Førde. Men nå skal prosessen sette fart. I løpet av året skal navnet være klart.

Nytt SMS-konsept
Mobcast Mobile Broadcasting satser på et nytt målgruppeorientert konsept for markedsføring. Brukerbestemte meldinger via SMS skal ifølge Mobcast være svært interessant for både operatører, bedrifter og mobilkunder.

Satser på smidig NRK-prosess
Personalsjef Einar Li tror at prosessen med nedbemanning kommer til å gå smidig for seg. Han tror heller ikke at prosessen vil påføre NRK svært store utgifter neste år.

- CRM er en "hype"
Det mangler ikke på kritiske kommentarer til CRM-bransjen som nå etablerer seg for fullt verden over. Nå går også konsernsjef Yngve Dahle i Million Handshakes ut mot sin egen bransje.

Passagen brøt sammen
Nordens største internettportal, den SOL-eide Passagen, gikk ned for telling søndag. I femten timer var 200 000 email-bokser og 66 000 hjemmesider utilgjengelige, og portalens 400 000 medlemmer kunne ikke logge seg på.

Sjekker domenehaier
Dag-Øyvind Rolfsen og Knut Bjerga Håland har kapret flere hundre domenenavn ved å opprette nye selskaper i Brønnøysund. Men det er ikke tillatt , sier Uninett, og truer med annullering.

Nettsurf gjør supersosial
Nettbrukere er både mer sosiale og aktive enn gjennomsnittet, slår en studie fast.

Hackerangrep truer Microsoft-brukere
Hackere kan ha endret kjernen i programmer som Windows og Office. Angrepet truer nesten alle hjemme-PCer.

Raskere nedlasting av musikk
Snart laster nettsurfere ned mindre musikkfiler med bedre kvalitet på kortere tid.

Microsoft lokker med finansportal
Microsoft relanserer MSN-portalen. Programvareselskapet lokker med finanstjenester og brukerdefinert innhold.

Til toppen