Konvergensrunden 31. oktober 2000

Dette skriver nettavisene av konvergensnyheter i dag.

Dette skriver nettavisene av konvergensnyheter i dag.

I kampen om de norske mobillisensene UMTS flyttet jurist Tor Stokke seg fra den ene til den andre siden av bordet. Han er arkitekten bak både stortingsmeldingen om tredje generasjons mobilsystem og NetComs UMTS-søknad.

Resultatras for Framfab
Det svenske nettkonsulentselskapet Framfab fikk et underskudd etter nettofinans på 83,9 millioner svenske kroner etter årets ni første måneder, mot 29,0 millioner svenske kroner i samme periode i 1999.

Ny lisensavtale for SOL
Scandinavia Online AB (SOL) har inngått en avtale med BTLookSmart om lisens på emnekataloger til søketjenestene Kvasir og Evreka.

Knudsen til kamp mot datakriminalitet
Næringsminister Grete Knudsen vil bygge opp et sikkerhetssenter. Målet er å forebygge og håndtere sikkerhetsbrudd i næringslivets og det offentliges IT-systemer.

Briter selger danske UMTS-lisenser
Det danske forskningsministeriumet har leid inn det engelske konsulentselskapet Rothschild & Sons for å hjelpe til med auksjonene av UMTS-lisensene.

Svakt demokrati i ICANN
Organisasjonen som skal være Internetts demokratiske overbygning får nå sterk kritikk for å ikke være demokratiske nok.

Flere beilere i IT-stim
Norsk Investorforum omfavner ideen om å reise en ny vekstnæring med kombinasjonen IT, bio- og genteknologi.

Lek med Sonys robotkatt på nett
Sony har tidligere lansert robothunden Aibo. Nå kommer også Aibo som en katt. Og mens du venter på at robotkatta skal dukke opp i butikken, kan du leke med Sonys siste skapning på Internett.

AltaVista fant navnesnapper
AltaVista, firmaet bak søkemotoren av samme navn, har fått retten til navnene Actavista.com, aliavista.com, auavista.com og antavista.com.

Dobling av IT-investeringer
En av tre internasjonale toppledere spår en fordobling av IT-investeringene i egne bedrifter i løpet av tre år.

Rekrutteringskrig
Det er full krig på rekrutteringsmarkedet i Sverige. StepStone får ny toppsjef og fokuserer på kvalitet i stedet for kvantitet.

E-mail med smak av Hollywood
Det ser mye råere ut å sende og motta e-mail i Hollywood-filmer som Mission Impossible og Disclosure. Nå kan du få et like rått e-mail program på din egen PC!

BBC lysten på nett-annonser
BBC vurderer å selge annonser på sin nett-tjeneste, BBC Online. Det vil i såfall medføre et kontroversielt brudd med den reklamefrie linjen som statskringkasteren har ført til nå.

Svenskene er best
Svensker ligger lengst fremme når det handler om streaming video og radio via Internett. Det mener i alle fall svenskene selv.

Redaktører vil kvalitetsstemple nettnyheter
Norsk Redaktørforening vil kvalitetsstemple nettsteder som driver med nyhetsformidling. De vil innføre et segl som skal markere at innholdet på Internett publiseres i henhold til presseetiske retningslinjer.

Stortap på nytt IT-system
Coops innføring av et nytt IT-system til 170 millioner kroner har medført store ekstrakostnader for selskapet. Nå krangler Coop med leverandøren SAP om hvem som «skal ta bøygen».

Stemmebytte kan sikre Gore-seier
Bytte av stemmer over Internett kan sikre demokratenes Al Gore presidentvervet i USA.

Ønsker virtuell Nidarosdom
Arbeiderpartiets kommunalråd i Trondheim ønsker å bygge en virtuell versjon av Nidarosdomen.

Til toppen