Konvergensrunden 4. desember 2000

Her er noen av data-, tele-, media- og IT/finansnyhetene nettavisene skriver mandag morgen.

  • dn.noVikarene kan bli skilt ut av Aetat

Aetat risikerer å miste retten til å drive vikarutleie. Stortinget vil at Konkurransetilsynet skal vurdere om utleiedelen skal skilles ut i et statlig vikarbyrå. Ny leder av Aetat etter Ted Hanisch blir trolig direktør Lars Wilhelmsen i Husbanken.

Milliontap for tele-meglerne
Tilretteleggerne av Telenor-emisjonen taper millioner på at prisen på aksjen ble lavere enn ventet. Fra inntektsutsikter på over 300 millioner kroner, er det nå bare 215 millioner kroner å fordele mellom meglerhusene.

Norges største IT-kontrakt
Oslo Kommune skal kjøpe nytt økonomisystem til 70 virksomheter og 60.000 brukere. To konkurrenter kjemper om millionkontrakten.

Flere hundre millioner til IT
Norgesgruppen skal investere flere hundre millioner kroner på IT.

Rålekker trådløs fra Samsung
Trådløse telefoner har ikke vært mest kjent for god design. Det har Samsung gjort noe med, og den nye SP-R6100 er blitt et lekkert stykke telefon.

Varsler lavere annonsevekst
Mediebyrået Zenith tror veksten i annonseringen neste år blir seks prosent på verdensbasis. Det er en klar nedgang i forhold til årets forventede vekst på 7,9 prosent.

SVT-sjef fikk sparken
På et ekstraordinært styremøte i Sveriges Television (SVT) lørdag fikk programdirektør Mikael Olsson sparken. Årsaken er skattesnusk og økonomisk slurv.

Pris til Bladcentralen
Bladcentralens investering i datavarehusteknologi er nå kåret til den beste løsningen av en fagjury. Dette kommer til tross for at løsningen var svært forsinket.

Vil lære folk nettvett
Unge og voksne brukere av Internett må lære nettvett for å unngå de mest ekstreme nettsidene. Det mener utreder Elisabeth Staksrud i Statens filmtilsyn.

Til toppen