Konvergensrunden 5. desember 2000

Her er noen av IT-nyhetene nettavisene skriver tirsdag.

Her er noen av IT-nyhetene nettavisene skriver tirsdag.

  • dn.noTelenor-opsjonene må vente

Først på fredag er det mulig å handle Telenor-opsjoner. Oslo Børs ønsket å starte opsjonshandelen allerede fra dag én, men Telenors spesielle notering gjorde det umulig. Til nå har to meglerhus lovet å sikre likviditet i aksjen som såkalte "marketmakers".

Telenor satser - svenskene utsetter
11 av 12 svenske selskaper har i løpet av det siste året skrinlagt sine planer om notering på Nasdaq. Bare ett selskap har realisert planene, og kursen har falt kraftig. I kveld noteres Telenor på Nasdaq. Aksjen har hittil falt 3,5 prosent på Oslo Børs.

Britene vil ha storebror-stat
For noen måneder siden annonserte britiske myndigheter sine planer om å overvåke all e-post. Nå vil de også overvåke alle telefonsamtaler og all Internett-aktivitet.

Ericsson stråler mest
Ericssons T28 stråler mest, viser målinger. Mobilen sender ut seks ganger så mye stråling som Nokia 8850.

E-tortur fra Amnesty
Amnestys SMS- og epost-kampanje for å forhindre tortur gir resultater. Libanesiske myndigheter fikk nok av den elektroniske brevstrømmen og ba organisasjonen stoppe aksjonen

Bjellesauer ringer julen inn
Unified Messaging System kjøper seg inn i callcenter-selskapet Current. I kulissene lurer bjellesauer som Øystein Stray Spetalen og John Fredriksen.

Legger ned hus
Aktualitetsprogrammet passet ikke lenger inn i TV3s programprofil.

Lovbrudd i Telecomputing
Telecomputing har begått brudd på almenaksjeloven.

  • ITavisen

    Slik virker Siemens SL 45
    Siemens SL 45 er en mobiltelefon med innbygget MP3-spiller. Men telefonen kan mer enn å spille digitale musikkfiler.

Strid om nett- OL
TV-kanalene og IOC vil ikke åpne de olympiske leker for Internett. I disse dager møter OL-komiteen og de amerikanske TV-nettverkene de nye mediekanalene for å diskutere OLs fremtid på nett.

336 millioner for Icon Asia
Icon Medialab International kjøper Icon Asia til en pris langt over den opprinnelige avtalen. International forsvarer imidlertid kjøpet.

Journalister blir sponset
Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund stiller seg svært kritisk til fagforumet Norsk Forening for Helsejournalister. Årsaken er at legemiddelgiganten AstraZeneca sponser opplegget.

Tjener millioner på e-bøker
Stephen King håver inn på e-føljetongen "The Plant". Suksessforfatteren anbefaler sine kolleger lignende prosjekter.

Til toppen