Konvergensrunden 6. desember 2000

Dette er noen av IT-nyhetene nettavisene skriver onsdag.

  • dn.noApple varsler underskudd

Resultatvarslene fra amerikanske IT-selskaper fortsetter å strømme inn. Sist ut i rekken er Apple Computer som etter børsslutt tirsdag varslet sitt første kvartalsmessige underskudd på tre år.

Pengemangel lammer barnas nettparlament
Manglende planlegging og overraskelse over hva driftingen kostet, har stoppet barnas internettparlament. Nå er barneombudet på pengejakt.

Telenor raser, svenskene jubler
På ti måneder er verdien av Telenor redusert fra 250 til 70 milliarder. Nå jubler svenskene for at det ikke ble noen storfusjon. De kom seg ut av det norske marerittet i tide.

Rekordrush på Nasdaq
Nasdaq opplevde sin største oppgang noensinne tirsdag.

Opera - helt gratis
Bare fem måneder etter lanseringen av Opera 4.0, kommer versjon 5.0. Den skiller seg fra forgjengeren på ett vesentlig punkt - den er nemlig helt gratis. Denne saken kunne du forøvrig lese mer om i digitoday 15. november

Orkla med 125 nettsteder
Børsnoterte Orkla har nå 125 nettsteder i sin portefølje. Stadig kommer nye Orkla-selskaper på nett.

Avviser reklame-fiasko
Virtual Garden, reklamebyrået bak kampanjene for Telenor-aksjen, mener at selskapet har gjort en god jobb for sin oppdragsgiver. Det til tross for at antall Telenor-aksjonærer ikke ble så mange som forventet.

Heller Internett enn TV
Internett og e-post er viktigere enn TV, mener åtte av ti svenske nettbrukere.

Donerer datautstyr til fattige
Fattige amerikanske barn får IT-hjelp fra Microsoft. Datagiganten gir bort datautstyr og programvare verdt nesten en milliard kroner.

Til toppen