Konvergensrunden 7. november 2000

Dette skriver nettavisene i dag.

Dagsavisen.no

Geriljakrig på nettet

Stadig flere aktivister og radikale grupper tar nå i bruk høyteknologisk spionasje, «terrorangrep» mot internettsider og datainnbrudd for å nå sine politiske mål.

Kampanje.com

Slappe marginer for byråene

De 20 største reklamebyråene i Norge klarte et samlet driftsresultat på 13,7 millioner kroner i fjor. Det betyr en samlet driftsmargin på minimale 1,1 prosent.

Schibsted lager venture-selskap

Schibsted oppretter et såkalt venture-selskap. Annonseplass og kontanter skal brukes som betaling for eierandeler i andre selskaper.

t-a.no (Trønder-Avisa)

Lov å eie politiradio

En ny EØS-forskrift som trådte i kraft 1. juli i år gjør det lovlig for hvem som helst her til lands å selge, kjøpe og eie politiscannere og radarvarslere. Men den er ikke lov å bruke...

dagbladet.no

Virus angriper mobiltelefoner

Et nytt mobilvirus angriper Nokia-telefoner. Dagbladet.no mottok viruset i går via en tekstmelding fra en bekjent med beskjed om at mobilbrukeren hadde fått tekstmelding, talemelding, faksmelding og epostmelding. Symbolene la seg øverst på mobiltelefonens skjerm, slik at klokka forsvant hvis det kom nye meldinger.

Knarbakk har sagt nei

Schibsted-direktør Jan Erik Knarbakk skal ifølge Dagbladet ha sagt nei på forespørselen om han kunne tenke seg å bli ny kringkastingssjef i NRK. Knarbakk styrer i dag divisjonen med TV, film og forlag i Schibsted.

bergens-tidende.no

EU planlegger e-valg

Myndighetene i UE bevilger 26 millioner kroner til utvikling av et nettbasert stemmesystem. Systemet blir testet i Sverige neste år.

Napster seiler til toppen

Napster nyter godt av mye presseomtale. Nettstedet er størst i USA blant musikktilbyderne, viser en trafikkmåling fra Nielsen/Netratings.

aftenposten.no

Bedre nettbank - for bedriftene

Tirsdag lanseres en ny betalingsløsning for nettbanker. Ordningen kutter bedriftenes utgifter ved girobehandling med 90 prosent. Kundene sparer ingenting.

nettavisen.no

Telenor får UMTS med på børs

Samferdselsdepartementet står fast på at de fire UMTS-konsesjonene skal være avklart før månedsskiftet. Det innebærer at Telenor kan skilte med en lisens når selskapet børsnoteres.

Stabilt for Telenor-konkurrenter

Aksjekursene for selskapene i Telenors referansegruppe endret seg ikke fredag. Samtidig fortsetter Nasdaq å stige, noe som er positivt med tanke på prisfastsettelsen av Telenor.

dn.no (Dagens Næringsliv)

Cisco slo forventningene

Nettverkutstyrsprodusenten Cisco gjør som selskapet har gjort de siste årene - slår forventningene. Denne gangen med en knapp penny.

Venter fortsatt underskudd i Sol

Internettselskapet Scandinavia Online (SOL) ventes å legge frem et underskudd før skatt på 350 millioner kroner for årets ni første måneder. Det betyr et tap på 108 millioner for tredje kvartal. Sol-resultatet kommer torsdag.

itkanalen.com

I dag lanseres e-Faktura for nettbankkundene

Du skal gjøre jobben, mens bedriftene sparer milliarder av kroner. Den nye betalingsordningen for nettbankkunder blir lansert i dag.

Fastweb - en flopp?

Fastwebs viktigste forhandlere greier ikke å få solgt gråmarkedsselskapets produkter.

20 millioner til portalkrig

EDB Business Partner gir IT-selskapet Industream millioner til portal-krig.

computerworld.no

Cisco bedre enn ventet

Cisco Systems gjorde som de pleier da de la frem kvartalstall etter børsslutt mandag. De slo analytikernes forventninger.

Dansk Tele2 med ulovlig mobilsatsing

Tele2s millionsatsing på mobiltelefoni er lovstridig og det danske televerket krever nå en avklaring.

Chello Broadband til Ungarn

UPC og Chello Broadband annonserte mandag at de vil åpne et bredbånds-system i Ungarn.

AOL med oppgraderings-problemer

Kundene klager over problemer med oppgraderingen til AOL 6.0. AOL holder ikke det de lover.

Til toppen