Konvergensrunden 8. desember 2000

Dette skriver nettpressen av konvergensnyheter fredag den 8.desember 2000

Dette skriver nettpressen av konvergensnyheter fredag den 8.desember 2000

  • dn.noFem prosent er på nettet

Fem prosent av jordens befolkning over 14 år, eller rundt 230 millioner mennesker, er nå aktive Internett-brukere. Aktive nettbrukere defineres som folk som bruker minst én time per uke på Internett.

Voldberg dumper Opticom
Investoren Tore Aksel Voldberg fortsetter å selge unna Opticom-aksjer. Siden begynnelsen av september har han kvittet seg med over 400.000 aksjer i datalagringsselskapet. De 1.486 innbyggerne i hjemkommunen Aremark gleder seg sikkert stort.

Overvåker barna med bamse-mobil
En ny mobiltelefon fra Siemens, som ser ut som en teddybjørn, lar deg kontrollere hvor barna dine er til enhver tid.

Tok konkurrentens jobbannonser
Rekrutteringsselskapet Jobline anklager konkurrenten Jobnew for å rappe stillingsannonser. Jobnew hevder på sin side at det er snakk om gratis testannonser, som er avklart med kunden.

Raskere enn Telenor
Med ny teknologi og kapasitet på inntil to Mb/s kaster norske Catch Communications seg inn i den norske bredbåndskampen.

LO lyn forbannet på callsentre i utlandet
Xerox flyttet sitt call-senter til Dublin. Da kuttet de også lønna til de ansatte. Tore Gulbrandsen i LO-forbundet EL & IT raser mot at IT-bransjen flytter deler av virksomheten til utlandet for å spare penger.

Dømt til å betale ekstra for nettpublisering
Oslo byrett slår fast at Dagbladet ikke hadde rett til å legge ut kronikker på nettet uten at det var inngått særskilt avtale med forfatteren.

De største i Telenor
Hvilke aksjonærer er størst i Telenor? De 20 største finner du her.

Telenor med skyhøy P/E
Telenor går mot markedet på Nasdaq, men handles til en skyhøy P/E. Ingen over og ingen ved siden.

SyncML vil gjøre synkronisering lettere
De store aktørene innen data og mobilteknologi, Ericsson, Nokia, Motorola, Psion og Palm (med flere), har lansert første versjon av en standard for å synkronisere - SyncML.

8250 - ny lekkerbisken fra Nokia
Design? Nokia 8210 og Nokia 8250 - det er som å se Claudia Schiffer før og etter morgenstellet! Nokias designere har tatt godt vare på alle Nokias særtrekk.

Brannmurer gir falsk trygghet
Brannmuren på din PC er ikke er så sikker som du tror, mener amerikaneren Steve Gibson. Han har lansert programmet LeakTest. Det dreier seg kort sagt om et program som finner hull i de fleste sikkerhetsprogrammer.

Samsung med mobil for håndleddet
Denne telefonen fra Samsung skal gjøre livet som mobiltelefonbruker enklere. Med en vekt på bare 50 gram snakker vi om verdens letteste mobiltelefon.

TV-auksjonen blir droppet
Det er nå klart at det IKKE blir noen auksjon for å få konsesjonen for riksdekkende, kommersiell TV. Forslaget fra kulturminister Ellen Horn og statssekretær Roger Ingebrigtsen om auksjon er nå avvist - og sentrumspartiene samt Ap er blitt enige om saken

Murdoch sliper sparekniven
Rupert Murdoch og hans NewsCorp forbereder seg nå til vanskeligere tider. Nå innfører han ansettelsesstopp og sparetiltak i alle sine britiske aviser.

Søknad mer sannsynlig
TV 2-sjef Kåre Valebrokk sier til Kampanje at en søknad fra TV-kanalen er mer sannsynlig etter avtalen mellom Ap og sentrumspartiene. Det er gledelig at auksjonsprinsippet er forlatt, sier Valebrokk.

Nettleverandør bygger eget kraftverk
Den britiske nettleverandøren Guardian IT bygger sitt eget kraftverk. Generatoren sikrer strøm til maskinene i Europas største webhotell.

230 millioner bruker nettet
Fem prosent av alle mennesker over 14 års alder er nå aktive Internett-brukere. Det vil si at rundt 230 millioner mennesker regelmessig kan surfe på nettet, viser en fersk undersøkelse.

Dell vil spise av Compaqs fat
Dell vil kapre markedsandeler fra Compaq. Verdens ledende direkteleverandør av PC-er over Internett trapper opp kampen om andelene på det lukrative servermarkedet.

Motorola-havari på Nasdaq
Gevinstvarsel fra Motorola og sviktende tro på Microsoft skremte investorene på Wall Street torsdag. Nasdaq sank 1,6 prosent.

Til toppen