BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konverterer ActiveX til Java

IBM har lansert en rekke nye utviklerverktøy for Java. Et av verktøyene, ActiveX-to-Beans, konverterer ActiveX kode direkte til JavaBeans.

Eirik Flaa
9. apr. 1997 - 17:30

Dersom IBMs operativsystem OS/2 skal få sin renessanse hva brukere angår, er det en forutsetning at antallet applikasjoner for plattformen øker. For å oppnå dette har IBM lagt inn sterk støtte for Java, og også vært en pådriver i utviklingen av Java-programvare. Det har det siste året kommet en rekke utviklerverktøy fra selskapet, senest under JavaOne-konferansen i San Francisco der fire nye verktøy ble presentert:

Mest bemerkelsesverdig blant disse produktene er ActiveX-to-Beans som er et frontalangrep på Microsofts Java-alternativ ActiveX. Med ActiveX-to-Beans kan man konvertere ActiveX-komponenter direkte om til JavaBeans. Konverteringen skjer, ifølge IBM, uten man mister funksjonalitet.

Beta-versjonen av Bean Machine ble også introdusert, under test navnet Applet Author. Bean Machine er et produkt som konverterer biter av Java-kode til JavaBeans, og det er tilpasset brukere uten kunnskap om programmering. Java-snuttene som produseres kan legges direkte ut på nettet, og for ytterligere redigering er det lagt opp til at Bean Machine kan brukes sammen med Net Objects Fusion. Den endelige versjonen av Bean Machine er ventet i løpet av april.

IBM har også dratt sin Java-satsing inn på serversiden. Utviklingsverktøyet Visual Age Web Runner Frameworks utvikler applikasjoner på serversiden, uten å være bundet til spesielle kommunikasjonsgrensesnitt som CGI, NSAPI eller ISAPI. Visual Age Web Runner Frameworks er også ventet i løpet av april.

Visual Age for Java er et utviklingsverktøy basert på Java Developer`s Kit 1.1, og lar utvikleren utvikle og bruke JavaBeans. Verktøyet som også ble presentert på JavaOne, utnytter fullt ut Suns JavaBeans objekt modell, og blir levert med verktøy for kildekodesjekking og versjonskontroll. Java-grensesnitt med støtte for IBMs DB2, CICS, MQ og IMS er også inkludert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.