RESULTATERFINANS

Konverteringsretter Ark / Getronics børsnoteres

Spredningen av ARK-aksjer tar tid. Oslo børs vurderer nå å ta opp til notering et eget papir som gir retten til å konvertere en ARK-aksje til en Getronics-aksje. Det bør sette god fart i en ytterligere spredning av aksjen.

Jørgen Christiansen
19. feb. 1998 - 09:59

I skrivende stund sitter nederlandske Getronics med 88 prosent av aksjene i børsnoterte ARK ASA. I pressemeldingen som fulgte 1997-resultatet sier selskapet at Getronics vil selge seg ned til en eierandel på maksimum 75 prosent, men kan tenkes å gå ned til 67 prosent.

Både Getronics og Ark har klare incentiver til en spredning. For å opprettholde noteringen av aksjen må Getronics selge seg ned. Fortsatt notering er nødvendig både for å foreta emisjoner på et senere tidspunkt, og ved eventuelle fusjoner.

Siden første uken av januar har det imidlertid ikke vært solgt ut en eneste post i selskapet.

Kursen har også falt fra 91 kroner som var utgangspunktet for nedsalget til dagens 82 kroner. Det er kanskje ikke så ekstremt merkelig all den tid det sitter en aktør i det ene hjørnet av markedet med et gigantisk skilt rundt halsen som forteller at her skal det tømmes en haug aksjer ut i markedet.

For å bøte på det blir aksjene solgt pakket sammen med konvertingsretter til nederlandske Getronicsaksjer. Du kjøper altså en Ark-aksje og retten til å bytte den i en Getronics-aksje. Dermed har investor muligheten til å komme seg over i Getronics dersom Ark-kursen skulle utvikle seg mindre gunstig. Større institusjonelle investorer ikke er helt fornøyd med den løsningen, da konverteringsrettene ikke er separat omsettelige.

Med omsettelige konverteringsretter vil man få en mer korrekt prising av Ark aksjene, samtidig som man de facto har muligheten til å la markedet regulere antall aksjer i Ark.

Ark har etter det digi.no kjenner til, bedt børsen om at konvertingsrettene noteres som et separat papir. Børsen har saken til vurdering og vil ventelig fatte en beslutning på børsstyremøtet i midten av mars.

Investorer som føler seg trygge på at en slik løsning blir realisert, får dermed ryddet vekk det hinderet som står i veien for å kjøpe flere aksjer i selskapet allerede i dag. Aksjen oppfattes i markedet som relativt rimelig i forhold til sammenlignbare selskap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.