Kopier DVD-filmer med Playstation 2

Hackere hevder at den nye Playstation 2-maskinen kan brukes til å kopiere DVD-filmer.

Hackere hevder at den nye Playstation 2-maskinen kan brukes til å kopiere DVD-filmer.

Etter at Sony lanserte Playstation 2 tidligere i mars, har det dukket opp flere problemer. Nå kan Sony ha fått et nytt. Ifølge nettjenesten The Register hevder flere hackere at de har kopiert DVD-filmer over på vanlig VHS-video med Playstation 2-maskinen sin.

Den britiske nettjenesten hevder at hackere har brukt den analoge RBG-porten til å sende DVD-signalene til en VHS-videospiller. Slik kunne man ta opp filmer som om man tok opp noe fra TVen, hevder The Register.

Nyhetstjenesten hevder at kopibekyttelsen i Playstation 2, Macrovision, har blitt unngått ved at man har koblet til en boks. Denne boksen skal ifølge The Register konvertere RBG-signalene til den amerikanske TV-standarden NTSC. Det er i denne prosessen Macrovision slutter å fungere og man kan kopiere i vei.

Macrovision er standardverktøyet Sony og de andre produsentene av DVD-apparater bruker til å hindre kopiering mellom DVD og VHS. Dette systemet gjør at bildet blir perfekt når man ser på DVD, men når man kjører signalene gjennom en kopieringsenhet blir bildet ødelagt.

The Register mener det var en blunder å ha RBG-porten i Playstation 2-maskinen, men skriver at Sony helt sikkert vil forsvare seg med at Playstation 2 ikke er en DVD-spiller, bare en spillmaskin man tilfeldigvis kan spille DVD filmer på.

Les mer om Playstation 2 rot::


Gutteromsfirma refser Sony
Playstation 2 kan være en sikkerhetsrisiko
Rå arbeidsstasjoner basert på PlayStation 2
PlayStation 2 liker ikke alle gamle spill
SmartShopper fikk (nesten) strømsjokk
Skal feie konkurrenten av nettet

Til toppen