BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kopimaskiner med harddisk utgjør sikkerhetsrisiko

Moderne kopimaskiner lagrer kopier på harddisk. Ved innbytte kan den nye eieren lese alt du har kopiert.

17. nov. 2003 - 10:37

Ifølge sikkerhetsfirmaet Ibas er det enkelt for kyndige å hente ut informasjon fra harddisker i nye kopimaskiner og flerfunksjonsmaskiner. Når maskinen selges eller leases videre til en annen bedrift, kan det følge med mye følsom informasjon.

– Tusenvis av norske bedrifter sprer hvert år forretningskritisk informasjon videre til utenforstående på denne måten, sier dataetterforskningssjef Svein Willassen i Ibas. Han mener det er et tankekors at kopibransjen tilsynelatende ikke har opplyst bedre om at harddiskene lagrer informasjon.

Willassen viser til et tilfelle der Ibas ble bedt om å sikre elektroniske spor i forbindelse med mistanke mot en medarbeider i en norsk konkurranseutsatt industribedrift. Det var da selskapet ble klar over hvilken viktig kilde til følsom informasjon harddisken på en kopimaskin kan være. I dette tilfellet førte sporene til at en utro tjener ble felt.

Ibas mener at sletting av harddisk ved skifte av eier eller leaser må gjøres til en fast og uavvendelig rutine. Ansvaret kan ligge enten hos brukeren eller hos selger eller utleier. Sletting er en forholdsvis enkel affære, forutsatt riktig redskap – for eksempel programvare fra Ibas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.