Kopisperre med rootkit også på DVD-film

Det er ikke bare musikkbransjen som bruker tvilsomme metoder for å hindre kopiering av innhold.

Kopisperre med rootkit også på DVD-film

Det er ikke bare musikkbransjen som bruker tvilsomme metoder for å hindre kopiering av innhold.

Tyske Heise Online melder om nok et eksempel på et system for rettighetskontroll som benytter seg av rootkit-teknologier. Denne kombinasjonen fikk mye oppmerksomhet i høst, da det ble kjent at Sony BMG hadde utstyrt en rekke musikk-CD-er med en slik løsning.

Denne gangen er det snakk om en DVD-plate med filmen "Mr. & Mrs. Smith", utgitt i Tyskland, som inneholder en beskyttelsesmekanisme som brukes en rootkit-lignende teknologi for å holde seg skjult for brukeren.

Systemet, Alpha-DISC fra koreanske Settec, inneholder en rootkit-lignende funksjon som kjøres i user-mode. Systemet vil ifølge sikkerhetsselskapet F-Secure skjule sin egen prosess, men ser ikke ut til å skjule filer eller registeroppføringer. Dette gjør at antivirus-verktøy fortsatt kan skanne filene på disken.

Faren er likevel at ondsinnet programvare kan utnytte beskyttelsessystemet til også å skjule sin egen prosess.

    Les også:

Nå skal det være relativt enkelt å avinstallere systemet fra Settec, så saken er ikke like alvorlig som Sony BMG-tilfellet, men F-Secure mener at programvareleverandører generelt alltid bør unngå å skjule noe som helst for brukeren, spesielt for de med administratorrettigheter. Den slags dekker veldig sjelden noe behov brukeren har, samtidig som at det ofte er veldig fort gjort å skape et sikkerhetshull på denne måten.

Det er ikke blitt gitt noen oversikt over hvilke utgivelser av "Mr. & Mrs. Smith" som benytter Alpha-DISC, bortsett fra den tyske. Den finske utgaven skal ikke inkludere denne beskyttelsesteknologien.

Til toppen