FORBRUKERTEKNOLOGI

Kopler Windows Live til IP-telefon

Microsoft vil kople Windows Live til hjemmets bruk av underholdning og telefoni.

10. jan. 2006 - 10:35

Under forrige ukes Consumer Electronics Show i Las Vegas lettet Microsoft enda litt på sløret over prosjektet Windows Live, som skal tilby tjenester til både forbrukere og bedrifter.

Blant allerede kjente Windows Live-tjenester er en karttjeneste (Windows Live Local), en lynmelder (Windows Live Messenger), webbasert e-post (Windows Live Mail) og en sikkerhetstjeneste (Windows OneCare Live). Disse er under betatesting.

Det som ble klart under forbrukermessen i Las Vegas, er at Microsoft vil knytte Windows Live tett opp til underholdning, telefoni og stue-PC-plattformen Windows Media Center.

Microsoft har for eksempel inngått avtaler med Philips og Uniden om nye telefonapparater som integrerer vanlig telefoni med IP-telefoni over den kommende lynmelderen Windows Live Messenger, og har tilgang til kontaktlisten brukeren knyter til den.

De nye telefonapparatene er trådløse. Base- og ladestasjonen koples både til det vanlige telefonnettet og til en PC, over USB. Programvaren i telefonen spiller sammen på Windows Live Messenger på PC-en. Uniden-telefonen vil selges i USA, mens Philips-modellen – kjent som VOIP433 – vil komme til Europa og utvalgte land i Asia/Stillehavet og Latin Amerika i løpet av våren. Philips-telefonen vil også gi brukerne tilgang til webtelefonitjenesten til MCI.

Windows Live skal også formidle innhold mellom Meda Center stue-PC-er, og tv, samt tilpasses nye Microsoft tv-bokser for IP-tv.

Ellers ble det kjent at prosjektet kjent som Fremont for et nettmarked på linje med eBay og Google Base, offisielt er døpt Windows Live Expo.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.