Kopler Windows Live til IP-telefon

Microsoft vil kople Windows Live til hjemmets bruk av underholdning og telefoni.

Microsoft vil kople Windows Live til hjemmets bruk av underholdning og telefoni.

Under forrige ukes Consumer Electronics Show i Las Vegas lettet Microsoft enda litt på sløret over prosjektet Windows Live, som skal tilby tjenester til både forbrukere og bedrifter.

Blant allerede kjente Windows Live-tjenester er en karttjeneste (Windows Live Local), en lynmelder (Windows Live Messenger), webbasert e-post (Windows Live Mail) og en sikkerhetstjeneste (Windows OneCare Live). Disse er under betatesting.

Det som ble klart under forbrukermessen i Las Vegas, er at Microsoft vil knytte Windows Live tett opp til underholdning, telefoni og stue-PC-plattformen Windows Media Center.

Microsoft har for eksempel inngått avtaler med Philips og Uniden om nye telefonapparater som integrerer vanlig telefoni med IP-telefoni over den kommende lynmelderen Windows Live Messenger, og har tilgang til kontaktlisten brukeren knyter til den.

De nye telefonapparatene er trådløse. Base- og ladestasjonen koples både til det vanlige telefonnettet og til en PC, over USB. Programvaren i telefonen spiller sammen på Windows Live Messenger på PC-en. Uniden-telefonen vil selges i USA, mens Philips-modellen – kjent som VOIP433 – vil komme til Europa og utvalgte land i Asia/Stillehavet og Latin Amerika i løpet av våren. Philips-telefonen vil også gi brukerne tilgang til webtelefonitjenesten til MCI.

Windows Live skal også formidle innhold mellom Meda Center stue-PC-er, og tv, samt tilpasses nye Microsoft tv-bokser for IP-tv.

Ellers ble det kjent at prosjektet kjent som Fremont for et nettmarked på linje med eBay og Google Base, offisielt er døpt Windows Live Expo.

    Les også:

Til toppen