Koreansk televerk kjøper norsk nettintelligens

Telefoni- og softwareselskapet Comuniq ASA har fått sitt asiatiske gjennombrudd etter en avtale med koreanske ARA Electronics. ARA er igjen er leverandør til teleselskapet Korean Telecom, som nå bygger opp et helt nytt nasjonalt telesystem i lanbdet basert på bruk av intelligente nettverksløsninger.

Telefoni- og softwareselskapet Comuniq ASA har fått sitt asiatiske gjennombrudd etter en avtale med koreanske ARA Electronics. ARA er igjen er leverandør til teleselskapet Korean Telecom, som nå bygger opp et helt nytt nasjonalt telesystem i lanbdet basert på bruk av intelligente nettverksløsninger.

- Dette er et gjennombrudd for Comuniq på det asiatiske markedet. Etter omfattende utprøving og testing, skal vi initielt levere komponenter til en verdi av 9,3 millioner kroner, sier administrerende direktør i Comuniq, Jan Bjerke.

Han er optimistisk med tanke på motta flere bestillinger som følge av denne avtalen, som er den første av noen størrelse for selskapet.

- ARA Electronics valgte vår løsning ut i fra tre kriterier. Det første var teknologivalget vi har gjort for vår plattform. Dernest ble vårt produkt også foretrukket både av kapasitets- og prishensyn, sier Bjerke.

De tre hovedprodukter Comuniq skal levere komponenter til er Internett-telefoni, call center-løsninger og Intelligente Nettverk. Selskapets nye IP-teknologi i sin plattform gjør det mulig for det koreanske teleselskapet å bygge teleinfrastruktur for en brøkdel av prisen sammenlignet med hva det koster å benytte tradisjonelle tele-løsninger.

I forbindelse med kontrakten, innleder Comuniq et forskningsprosjekt med de to fremste forskningsinstituttene i den koreanske telebransjen, ETRI og KETRI, knyttet til selskapets plattformløsning The Ultimate IP Streaming Media Application Server (SMAS). Instituttene vil utvikle produkter basert på Comuniqs SMAS-plattform. Deretter er målet at instituttene vil anbefale de nye produktene til asiatiske konserner som er storinnkjøpere av denne type løsninger.

- Det er høyst uvanlig å bli møtt med en så overveldende interesse og dedikasjon fra ledende bransjeinstitutter som vi har gjort i dette tilfellet. Forskningsprosjektet forsterker selvsagt de positive mulighetene samarbeidet med ARA Electronics åpner for, sier Bjerke.

Comuniq ser samarbeidet med ARA Electronics som viktig med takte på at selskapet også er leverandør til flere store Nord-Amerikanske selskap. I tillegg regner Comuniq både Asia og Europa som sine hovedmarkeder.

I Norge arbeider Comuniq blant annet med modemløsninger for å bruke strømnettet som aksess-plattform for Internett og andre teletjenester.

Comuniq eies av en rekke investorer med gründer Steinar Kolsnes, Hafslund Invest og styreformann J. Arthur Olafsen som de største aksjonærene. Omsetningen i 1999 er ventet å ende på 15 millioner kroner, og selskapet har forventninger om betydelig omsetningsvekst i 2000. Olafsen er også en av de største aksjonærene i Internett Kanal 1 AS, som gir ut digi.no.

Til toppen