HELSE-IT

Koronasertifikatet trolig klart neste fredag

Et koronasertifikat i Norge er trolig på plass og klar til å bli tatt i bruk fra 11. juni, opplyser helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). 

Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet på pressekonferanse om koronasituasjonen.
Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet på pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
2. juni 2021 - 13:54

Nå jobbes det for et koronasertifikat med to ulike visninger, sa helseministeren på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Sertifikatet har én enkel visning, som i hovedsak viser om man har grønn status, uavhengig av årsak. Den andre visningen inneholder mer informasjon. Her er det mulig å se om personen er vaksinert, testet eller har gjennomgått covid-19.

– Den første visningen er tilstrekkelig for de fleste tilfeller der sertifikatet skal brukes innenlands. Visningen som inneholder mer informasjon, som for eksempel ved grensepasseringer i forbindelse med reise, sa Høie.

Regjeringen har et lovforslag om koronasertifikat på høring. Stortinget skal behandle lovforslaget, og deretter kan det tidligst tre i kraft innenlands 11. juni.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.