Abonner
COVID-19

Koronasmitte ved Telenors kontorer på Fornebu

To av de ansatte ved kundeservice er smittet.

Telenors lokaler på Fornebu.
Telenors lokaler på Fornebu. Foto: Marius Jørgenrud

To ansatte i Telenor kundeservice, med arbeidssted på Fornebu i Bærum, ble i forrige uke bekreftet smittet av korona.

Telenor opplyser at smitten ikke kommer fra arbeidsplassen.

– For å unngå eventuell videre smitte på kundesenteret har kollegene som jobbet i nærheten av dem, vært på hjemmekontor siden, skriver Caroline Lunde, kommunikasjonsdirektør i Telenor, i en epost.

Hun forteller at Telenor har lagt til rette for smittesporing i samarbeid med smittevernlegen i de ansattes hjemkommuner. Ifølge Lunde kunne smittesporing avkrefte at de ansatte var blitt smittet på jobb.

Caroline Lunde, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge. Foto: Telenor

Kun informert kundeservice-ansatte

Hun forteller videre at informasjon om at det var oppstått smitte ble gitt til de som jobber ved kundeservice. Informasjonen er onsdag ikke gitt til alle ansatte i Telenor på Fornebu. 

– Generelt mener vi det er viktig å være åpne om smittesituasjonen, og vi gir jevnlig oppdatering på situasjonen under allmøter der alle våre ansatte er invitert til å delta, skriver Lunde.

Deler heis og kantine

Telenor deler heis og kantine med andre virksomheter, blant annet Evry. Disse er heller ikke informert.

Lunde understreker at de har handlet i tråd med anbefalinger fra fastleger og smittevernlegen i de ansattes hjemkommuner.

– Vi som arbeidsgiver legger til rette for smittesporing og informasjon til involverte i henhold de retningslinjer som disse gir. Det ble også gjort i dette tilfellet i kundeservice i forrige uke. Hittil har vi heldigvis ikke hatt noen smittetilfeller som stammer fra våre arbeidslokaler eller kantiner, skriver Lunde.

Les også

Les mer om: