BEDRIFTSTEKNOLOGI

Korreksjon: Internett er dyrt i Norge

digi.no refererte i går feil tall fra en PricewaterhouseCoopers-rapport om prisen på Internett-bruk i Norge og i Europa.

21. sep. 2001 - 10:35

digi.no skrev i går at Post- og teletilsynet la frem en rapport skrevet av PricewaterhouseCoopers . I digi.nos omtale av rapporten skrev vi at konsulentselskapet hadde funnet ut at å bruke Internett i Norge er dyrt, nærmere bestemt en snittpris per bruker på 280 kroner i måneden mot 190 kroner i snitt i Europa.

Dette er feil. Tallene referer seg til netthandel i Norge og Europa. Her er hva PricewaterhouseCoopers skriver i sin rapport:

"E-handel er utbredt i Norge sammenlignet med andre land i Europa når det gjelder størrelsen på gjennomsnittlig kjøp. Gjennomsnittlig kjøp i Europa er ca 190 kroner per måned per bruker, mens i Norge er det ca 280 kroner. Kjøpekraftsparitet er ikke hensyntatt i disse beregningene slik at det høye beløpet kan være et resultat av høye priser i Norge. Bøker/magasiner, musikk/video og reiserelaterte tjenester er de mest kjøpte varene på Internett. Sikkerhet er den største barrieren for e-handel i tillegg til manglende erfaring."

Konklusjonen i gårsdagens digi.no-sak er likevel korrekt, selv om tallene ikke er det: Tall fra OECD viser at prisforskjellene faktisk er enda verre. Det kostet 63 dollar å surfe 40 timer på Internett i Norge, viste en OECD-rapport i mars i fjor. De sammenlignbare prisene for svenske brukere var 42 dollar, mens tyrkerne slapp unna med 20 dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.