BEDRIFTSTEKNOLOGI

Korreksjon: Internett er dyrt i Norge

digi.no refererte i går feil tall fra en PricewaterhouseCoopers-rapport om prisen på Internett-bruk i Norge og i Europa.

21. sep. 2001 - 10:35

digi.no skrev i går at Post- og teletilsynet la frem en rapport skrevet av PricewaterhouseCoopers . I digi.nos omtale av rapporten skrev vi at konsulentselskapet hadde funnet ut at å bruke Internett i Norge er dyrt, nærmere bestemt en snittpris per bruker på 280 kroner i måneden mot 190 kroner i snitt i Europa.

Dette er feil. Tallene referer seg til netthandel i Norge og Europa. Her er hva PricewaterhouseCoopers skriver i sin rapport:

"E-handel er utbredt i Norge sammenlignet med andre land i Europa når det gjelder størrelsen på gjennomsnittlig kjøp. Gjennomsnittlig kjøp i Europa er ca 190 kroner per måned per bruker, mens i Norge er det ca 280 kroner. Kjøpekraftsparitet er ikke hensyntatt i disse beregningene slik at det høye beløpet kan være et resultat av høye priser i Norge. Bøker/magasiner, musikk/video og reiserelaterte tjenester er de mest kjøpte varene på Internett. Sikkerhet er den største barrieren for e-handel i tillegg til manglende erfaring."

Konklusjonen i gårsdagens digi.no-sak er likevel korrekt, selv om tallene ikke er det: Tall fra OECD viser at prisforskjellene faktisk er enda verre. Det kostet 63 dollar å surfe 40 timer på Internett i Norge, viste en OECD-rapport i mars i fjor. De sammenlignbare prisene for svenske brukere var 42 dollar, mens tyrkerne slapp unna med 20 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.