JUSS OG SAMFUNN

Korrupsjonsalarm i Telenor-selskap

I Telenors mobilselskap i Montenegro er det slått full korrupsjonsalarm og nå granskes ledelsen.

20. aug. 2006 - 21:36

I et bredt anlagt angrep på toppledelsen i Telenors datterselskap ProMonte i Montenegro, får ledelsen så hatten passer. I et 15 sider langt dokument fra en anonym avsender presenteres en rekke påstander om bestikkelse og berikelse for den ene navngitte topplederen etter den andre, skriver Aftenposten.

Ukulturen skal ha pågått så godt som hele tiden siden ProMonte fikk sin mobilisens for ti år siden og fram til i år.

Telenors toppledelse og styre mottok dokumentasjonen om korrupsjonen i to omganger. Først i vinter, og så helt i slutten av mai. I første omgang tok de den anonyme «whistle-bloweren» såpass alvorlig at de satte i gang intern gransking, uten at Telenor fant noe kritikkverdig.

Angiverne var ikke fornøyd med at ingenting ble gjort, og sendte mer informasjon. Da tok Telenor det mer alvorlig.

- I dette tilfellet har vi fulgt prosedyren for «whistle-blowing», og har hyret inn det internasjonale revisjonsbyrået KPMG for å gjennomføre granskingen. Vi venter en rapport for dette i løpet av september, sier informasjonssjef Esben Tuman i Telenor.

Hva som skjer da, kommer an på funnene.

- Telenor har en nulltoleranse overfor korrupsjon, samtidig som alle ansatte må signere et papir med regler for hvordan man oppfører seg. Hvis det oppdages brudd, blir det tatt affære, sier Tuman til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.