Korrupsjonsskandale feller teletopp

Går av etter Usbekistan-affære

Korrupsjonsskandale feller teletopp
Det er kritikk av forhold ved Telia Soneras virksomhet i Usbekistan som gjør at Lars Nyberg trekker seg som toppsjef for selskapet. Bilde: TeliaSonera

Stockholm (NTB-TT): Telias Soneras toppsjef Lars Nyberg går av etter kraftig kritikk av selskapets virksomhet i Usbekistan.

En utredning Telia Sonera har fått gjort, gir ingen antydninger om bestikkelser, men ledelsen får hard kritikk for forretningsmessige forbindelser med datteren til diktatoren Islam Karimov. Det utelukkes ikke at det er begått lovbrudd.

Nyberg beklager i en kommentar at Telia Sonera har drevet sin virksomhet i Usbekistan uten å ha skaffet seg tilstrekkelig kunnskap om motparten.

Selv om alt var formelt og juridisk i orden, sier han at virksomheten ikke skulle vært gjennomført uten bedre bakgrunnskunnskap.

Han sier seg samtidig lettet over at granskingen ikke finner belegg for anklager om bestikkelser eller hvitvasking av penger.

Miljöpartiet krever at finansminister Peter Normann forklarer seg om Telia Soneras virksomhet i Usbekistan, siden staten er største eier i selskapet.

- Det er ikke nok å stille krav om etiske retningslinjer. Man må også være aktiv som eier og se til at retningslinjene følges, sier Miljöpartiets representant i næringskomiteen, Jonas Eriksson. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: