RESULTATERFINANS

Kort karriere for WapWeb

WapWeb skulle fungere som internt utviklingsmiljø til investeringsselskapet Segmentor, og andre større selskaper. Men forrige uke var det slutt, før det begynte.

Sigvald Sveinbjørnsson
28. nov. 2000 - 01:40

WapWeb ble etablert for en god stund tilbake, men fikk navnet den første august i år. Det var på samme tid som investeringsselskapet til tidligere Norman gründer Arthur Olafsen, Segmentor, investerte og fikk halvparten av aksjene i selskapet.

Planen var at WapWeb skulle bli utviklingsmiljøet som Segmentor skulle bruke hos de selskapene de har i porteføljen. Dette er selskaper som Organizer.net, digitoday.no og flere andre fremstående Internett-selskap.

Men det ble med planene. Forrige uke meldte selskapet oppbud, og likviderte kassa. Det opplyser en noe skuffet Birgitte Teigen, som var daglig leder i selskapet, til digitoday.no.

- Vi kulle levere konsulenttjenester for e-business markedet. Vi drev inntil det siste med å rekruttere Seniorpartnere, og bygge selskapet opp sakte og forsiktig, sier Teigen til digitoday.no

Hun forteller at de hadde satt i gang prosessen med å få inn de riktige folkene, men at dette var en svært vanskelig jobb. - Det var mange som var tilbakeholdene for å starte i et oppstartbedrift som WapWeb, sier Teigen.

Selskapet hadde bare to ansatte, inkludert Teigen, men hadde kontakter med flere som skulle være interessert i å begynne.

- Segmentor håpet på synergieffekter, men disse kom ikke så raskt som ventet. Det har noe med å gjøre at selskapet ikke har etablert mange selskaper nå, etter det som har skjedd i markedet, forteller Teigen.

Dessuten kom WapWeb inn i markedet i den perioden hvor markedet var på sitt aller verste. I stedet for at eierne skulle pøse masse penger inn for å skaffe de dyktige folkene ble det bestemt å legge ned selskapet.

- Vi tok en voksen beslutning på det, sier Teigen.

Men investorene og Teigen har ennå ikke tapt noen penger, og det var således ingen likviditetskrise som trakk det nyoppstartede konsulentselskapet i kne.

Vi gjør oppmerksom på at Segmentor, som eide 50 prosent av aksjene i WapWeb, er aksjonær i digitoday ASA

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.