Kortsiktige tradere fortsatt aktive tross nedgang

Selv om Nasdaq hadde en av de verste månedene i november noensinne, er det kundesammensetningen til nettmeglerne som avgjør aktiviteten.

Datek Online, som snart skal noteres på Nasdaq, publiserte i går månedlige tall for november. Selskapet har ikke rapportert månedlige tall tidligere.

Tallene indikerer at det er stor forskjell på sammensetningen av kundemassen hos nettmeglerne. Selv om Nasdaq hadde en av de verste månedene noensinne i november med kraftig kursfall, var nedgangen i aktivitenten hos kundene mindre hos <FONT FACE="Arial,Sans-Serif" SIZE=2>Datek Online enn for eksempel hos konkurrenten Ameritrade. Aktiviteten i Ameritrade falt 12 prosent, mens Datek falt 10 prosent i november. Ameritrade hadde i snitt 101.000 transaksjoner per dag, mens Datek hadde 98.000. Til sammenligning har den norske nettmegleren Net Fonds ASA mellom 1.000 til 2.000 transaksjoner per dag.
Les om nedgangen til Ameritrade:

En plausibel årsak til at nedgangen er større hos Datek enn hos Ameritrade er at kundesammensetningen er noe forskjellig.

- Vi ser nå en stadig større separasjon mellom nettmeglerne, sier analytiker Stephen Franco til Wall Street Journal.

- Tallene til Datek viser at daytraderne ikke lar seg så lett vippe av pinnen når markedet er turbulent. Ameritrade sine kunder er nok for en større del "vanlige kunder", mens Datek har en mye større andel aktive kunder.

Årsaken til dette er at kortsiktige tradere har en mye større tilbøyelighet til å trade begge sider av markedet, det vil si at de også går short like lett som de kjøper aksjer.

Les mer om shortsalg: Selg høyt - kjøp lavt - gå short

Det er ventet at flere nettmeglere vil rapportere månedlige tall, blant annet E-Trade og Charles Schwab & Co.

Nedgangen på Nasdaq har ført til at mange meglerhus har nedjustert estimatene for nettmeglerne de siste ukene. Både E*Trade og Ameritrade er på de laveste kursnivået de siste 52 ukene.

Til toppen