Kost per side viktigere enn halvfulle patroner

Kodak har en motforestilling mot en Epson-analyse som setter deres blekkskrivere i et dårlig lys.

Kost per side viktigere enn halvfulle patroner

For to dager siden refererte digi.no en undersøkelse om blekkskrivere og blekkpatroner, gjennomført av oppdragslaboratoriet TUV Rheinland på oppdrag av Epson.

Undersøkelsen konkluderte med at blekkskrivere melder at patroner er tomme, lenge før de faktisk er det. Brukere kan derfor trygt vente ganske lenge med å bytte blekkpatroner som skriveren påstår er tomme: Det er minst 20 prosent igjen, og i noen tilfeller over halvparten.

    Les også:

Forsøkene ble gjort med fargeutskrifter, og noe av poenget var å vise at skrivere med atskilte patroner for hver farge (som Epson) sløser mindre med blekket enn skrivere med felles patron for alle eller noen farger.

En Kodak EasyShare kom dårligst ut av undersøkelsen.

Epson har brukt undersøkelsen i utilslørte angrep mot Kodak. Disse angrepene er ikke referert i digi.no.

I et tilsvar, kaller Kodak hele undersøkelsen for meningsløs.

Kodak mener at det viktigste for brukerne er hvor mye hver utskrift faktisk koster. De viser til «nylige undersøkelser av Kodak og Quality Logic, basert på ISO-standarder», som «viser at Kodak gir brukerne lavest kostnad per side».

Selskapet forklarer at to patroner, en for fem ulike farger og en for svart, er det mest hensiktsmessige for vanlige brukere. For å minimere mengden bortkastet blekk, er mengden av hver farge tilmålt i et forhold som etter Kodaks erfaring tilsvarer det man kan vente av forbruk ved normal bruk.